tragédia

2020.02.10. 13:10

Elítélték a nőt, akinek gyermeke halálos áramütést szenvedett

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Első fokon, nem jogerősen gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt két év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte az Egri Törvényszék azt a nőt, aki a bíróság szerint felelős azért, hogy egyik gyermekét halálos áramütés érte 2017 nyarán.

A törvényszék közleménye szerint

a három kiskorú gyermekét egyedül nevelő anya 2016 őszén egy apci bérelt lakóházba költözött, melyben az áramszolgáltatást díjtartozás miatt 2017 júniusában kikapcsolták.

Ezt követően a vádlott az elektromos hálózatra illegális módon csatlakozott.

Az áramellátását érintésvédelemmel el nem látott, sérült szigetelésű, a hő hatására deformálódott hosszabbítókkal biztosította.

A bíróság álláspontja alapján

a nő 14 éves fiát ennek következményeként érte halálos áramütés zuhanyzás közben 2017. július 2-án.

Az ítélet indoklása szerint az asszony tisztában volt az illegális és szakszerűtlen áramvételezés veszélyeivel, így felelős fia haláláért. Az elsőfokú határozatot az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője felmentésért fellebbeznek. Az ügyet másodfokon a Debreceni Ítélőtábla tárgyalja majd – tájékoztatott a törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában