ítélet

2020.02.04. 21:33

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a feleségét elrabló férfi

A másodrendű vádlott védője, a harmadrendű és negyedrendű vádlottak, valamint védőik fellebbezést jelentettek be.

Másfél év börtönbüntetésre ítélték – három év próbaidőre felfüggesztve – azt a baranyai férfit, aki a korábban tőle elköltöző feleségét, annak akarata ellenére visszavitte a közös lakásba 2017 nyarán – tájékoztatta a Pécsi Törvényszék a Komlói Járásbíróság egy nappal korábban kihirdetett nem jogerős ítéletéről kedden az MTI-t.

A közlemény szerint a vádlott házassága 2017 elején romlott meg feleségével, a nő ezért elköltözött egy másik településen élő férfihoz.

A férj ezután két gyermekével – köztük az ügy negyedrendű vádlottjával – egyedül maradt a közös családi házban. A férfi elhatározta, hogy feleségét – annak akarata ellenére is – hazaviszi, ezért két társával úgy döntött, kocsival elrabolják a nőt, amikor az hajnalban autóbusszal munkába indulna.

A három férfi 2017 júniusában ment el a nőért: a buszmegállóban álló sértettet a másodrendű vádlott karjánál fogva megragadta, a gépkocsihoz húzta, majd úgy lökte be az autó hátsó ülésére, hogy a hátul ülő elsőrendű vádlott előre nyúlva behúzta a feleségét a gépkocsiba.

Ezután, a hangosan tiltakozó asszonnyal együtt mentek el a közös házhoz. A nő több SMS-üzenetet küldött új élettársának azzal, hogy elrabolták, ezért a férfi a házhoz ment, és értesítette a rendőrséget. Amikor a férfi házhoz ért és a nő ki akart hozzá menni, a férj nem engedte. A feleség végül öklével kitörte a bejárati ajtó üvegét, eközben az élettársa a gépkocsival, nagy sebességgel az udvarra hajtott.

Ekkor az őt figyelő elsőrendű és negyedrendű vádlott vasvillát, illetve vascsövet kapott fel és ütni kezdték a személygépkocsit; a rendőrök ezt követően érkeztek meg a helyszínre.

A Komlói Járásbíróság az elsőrendű vádlottat társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértése és társtettesként elkövetett rongálás miatt másfél év börtönbüntetésre ítélte három év próbaidőre felfüggesztve.

A másod és harmadrendű vádlottat ugyanezen bűnök miatt ítélték el, előbbi egy év nyolc hónap börtönbüntetést kapott, utóbbit pedig többszörös visszaesőként egy év tíz hónapos büntetéssel sújtották. A negyedrendű vádlottat egy évre próbára bocsátották rongálás miatt.

A másodrendű vádlott védője, a harmadrendű és negyedrendű vádlottak, valamint védőik fellebbezést jelentettek be, így az ítélet esetükben nem jogerős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában