Járvány

2020.05.07. 15:53

Elismerő oklevelet kaptak a koronavírusról szóló kézikönyv összeállítói

A kiadvány leírja a diagnózis és kezelés alapelveit, a fertőzés igazolására szolgáló mintavételi eljárásokat, és felsorolja a laboratóriumi vizsgálatra kijelölt intézményeket is.

Elismerő oklevélben részesítette Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a “2020. évben azonosított új koronavírussal kapcsolatban követendő járványügyi és infekciókontroll szabályok” eljárásrend összeállításában közreműködő szakembereket május 7-én – adta hírül a minisztérium Sajtó és Kommunikációs Főosztálya.

A koronavírus okozta fertőzések (COVID-19) megelőzésének, diagnózisának és terápiájának kézikönyve Prof. Dr. Kásler Miklós irányításával készült a kórházak számára, és közérthető módon segíti az egészségügyi intézmények felkészülését a fertőzött betegek ellátására – tették hozzá.

Leírja a diagnózis és kezelés alapelveit, a fertőzés igazolására szolgáló mintavételi eljárásokat, és felsorolja a laboratóriumi vizsgálatra kijelölt intézményeket is. A könyv pontosan szabályozza a háziorvos, az Országos Mentőszolgálat és a kórházi személyzet betegekkel kapcsolatos teendőit – zárul a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában