lépni kell

2020.06.13. 14:15

Indokolt a szigorítás az iskolai erőszak felszámolására (videó)

A nemrégiben történt hajdúhadházi eset arra világít rá, hogy indokolt a szigorítás az iskolai erőszak felszámolására – mondta Horváth László miniszterelnöki megbízott szombaton a Facebook-oldalán megosztott videóban.

A politikus felidézte, néhány nappal ezelőtt egy hajdúhadházi iskolában egy vizsgázó diák rátámadt a tanárára:

többször megrúgta, majd egy székkel menekülésre kényszerítette a pedagógust.

Mindezt a diák azért tette – Horváth László elmondása szerint -, mert a tanár arra kérte, hogy vizsgázás közben ne használja mobiltelefonját.

„Ez az elfogadhatatlan eset bizonyítja, hogy van olyan iskola, ahol szükség van az iskolaőrségre, illetve azt is, hogy indokoltak azok a jogszabályi szigorítások, amelyeket a kormány az Országgyűlés elé terjesztett, melyeknek célja az iskolai erőszak felszámolása”

- fogalmazott.

Hangsúlyozta, van olyan eset, ahol már nem pedagógiai eszközökre, hanem gyors, erős és hatékony közbelépésre van szükség; a mostani pedig nem az első, tanárok elleni erőszakos esete az elkövetőnek, de eddig az életkora miatt „megúszta” a felelősségre vonást. Hozzátette: ez az eset is bizonyítja, szükség van a büntethetőségi korhatár leszállítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában