Ország-világ

2020.06.24. 16:05

Soros György örökkötvény-tervére is rákérdez a nemzeti konzultáció

Ha az elképzelés megvalósul, azzal a jövő generáció gazdasági alapjait is felélnék az országok.

A Soros György által kezdeményezett úgynevezett örökkötvényről is várja a magyarok véleményét a kormány a nemzeti konzultáció keretében – erről szerdán egy online közzétett videóban számolt be a legnagyobb közösségi oldalon a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

Kovács Zoltán rámutatott: a koronavírus-járványnak súlyos gazdasági következményei is vannak, Brüsszelben pedig már nagyban zajlik a gondolkodás, hogy milyen gazdasági és pénzügyi csomaggal lehetne ellensúlyozni ezeket a hatásokat.

Ebben a témában Soros György is közzétette javaslatait, amelyek egy úgynevezett örökkötvény kibocsátására vonatkoznak – emlékeztetett. Ennek lényege, hogy az országok, a tagállamok, illetve Brüsszel olyan kötvényeket bocsátana ki, amelyek után a kamatot gyakorlatilag a végtelenségig kellene fizetni.

„Megszokhattuk már, hogy ha Soros György valamiért lobbizik, akkor az előbb-utóbb megjelenik a brüsszeli döntéshozók asztalán és konkrét javaslat lesz belőle” – fogalmazott.

Hozzátette: nemcsak az a probléma ezzel, hogy Soros Györgyöt senki nem kérte erre – főleg nem választották meg erre a témára és ebben a kérdésben -, hanem az, hogy a jövő generációk gazdasági, pénzügyi alapjait élnénk fel azzal, ha ennek a javaslatnak teret engednénk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában