bűnlajstrom

2020.07.28. 15:41

Letartóztatták a szentesi nő feltételezett gyilkosát

Letartóztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság azt a férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2006 júliusában megölte élettársát, holttestét pedig elrejtette – közölte a Fővárosi Törvényszék Sajtóosztálya kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a férfi ellen nemzetközi szervezettségű bűncselekmény miatt – fogvatartása mellett – büntetőeljárás indult Olaszországban. Az ügyben júliusban jogerősen megállapították büntetőjogi felelősségét, a Budai Központi Kerületi Bíróság elfogatóparancsa miatt átadási letartóztatásba vették, majd az eljárás után, pénteken átadták Magyarországnak.

Bizonyítottság esetén a gyanúsított cselekménye előre kitervelten és aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének megállapítására alkalmas. Ezért akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető

- írták.

Ismertették: a Fővárosi Főügyészség szökés, elrejtőzés, a bizonyítás veszélyeztetése és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását, amelynek alapján a bíróság vasárnap elrendelte azt.

A bíróság indoklása szerint a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény jellegéből és a bizonyítottság esetén kiszabható büntetés mértéke miatt megalapozott az a feltételezés, hogy a férfi a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne. A tanúk, akik ismerik a gyanúsítottat, bosszúálló természete miatt tartanak a férfitől, ezért fennáll a lehetősége, hogy a gyanúsított befolyásolja, nehezíti vagy meghiúsítja a bizonyítást. Továbbá fennáll a bűnismétlés veszélye is – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában