Ország-világ

2020.08.09. 08:44

Halálos buszbaleset történt az M5-ösön

Meghalt egy ember, további 34-en pedig megsérültek az M5-ös autópályán Kiskunfélegyházánál, ahol egy külföldi utasszállító autóbusz árokba borult vasárnap reggel – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Kiskunfélegyháza, 2020. augusztus 9. Mentõhelikopter és mentõk árokba borult külföldi utasszállító autóbusznál, miután a gépjármû tisztázatlan körülmények között letért az útról az M5-ös autópálya Budapest felé vezetõ oldalán a 115-ös kilométerszelvényben, Kiskunfélegyháza térségében 2020. augusztus 9-én. A balesetben meghalt egy ember, további 34-en pedig megsérültek. A turistabusz Lengyelországból hozott utasokat Magyarországra. MTI/Donka Ferenc

Forrás: MTI

Fotó: Donka Ferenc

A balesetet szenvedett jármű lengyel turistabusz volt.

A közlemény szerint vasárnap reggel fél hét körül az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán a 115-ös kilométerszelvényben, Kiskunfélegyháza térségében egy külföldi utasszállító autóbusz eddig tisztázatlan körülmények között letért az útról és árokba borult.

Vincze-Messzi Adél a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője elmondta: a buszon a baleset idején 46-an voltak, két sofőr és 44 utas. A balesetben egy ember meghalt, 34-en pedig megsérültek – írták.

Mentők: egy gyermek is súlyosabban sérült

Győrfi Pál kiemelte: a mentést két mentőhelikopter és 14 mentőautó végzi, jelenleg is tartanak még a kórházi átadások.


Fotó: Donka Ferenc / MTI

Hozzátette: minden utast kórházba visznek vizsgálatokra. A balesetben egy 35 éves férfi halt meg a helyszínen – mondta a szóvivő.

A rendőrség tájékoztatása szerint a Budapest felé tartó járműveket a kisteleki lehajtónál a 140-es kilométerszelvényben terelik le az M5-ösről, és csak a 114-es kilométerszelvényben Kiskunfélegyházánál térhetnek vissza a sztrádára.

Frissítés:

A mentés és a helyszínelés befejeztével délután fél négykor indult újra a forgalom.

Borítókép: mentőhelikopter és mentők árokba borult külföldi utasszállító autóbusznál, miután a gépjármű tisztázatlan körülmények között letért az útról az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán a 115-ös kilométerszelvényben, Kiskunfélegyháza térségében 2020. augusztus 9-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában