nem sérült meg senki

2020.11.25. 11:53

Belehajtott egy autó Angela Merkel hivatalának főkapujába

Az autó egyik oldalára az „Átkozott gyermek- és idősgyilkosok”, a másik oldalára pedig a „Le a globalizációs politikával” feliratot fújták.

Az autó sofőrjét őrizetbe vették. Vizsgálják, hogy szándékosan hajtott-e neki a hivatal épülete körüli kerítés kapujának. Személyi sérülés nem történt, az autó és a kapu megrongálódott – közölte a német főváros rendőrsége.

Az incidens idején az épületben tartózkodott a német kormány több tagja is. Ezzel kapcsolatban a rendőrség hangsúlyozta, hogy Angela Merkel kancellár, kormányának tagjai és hivatalának munkatársai egy pillanatig sem voltak veszélyben.

Berlin, 2020. november 25.
Tűzoltók egy autó mellett, amely nekiment a berlini kancellári hivatal kapujának 2020. november 25-én. Az autó oldalán olvasható felirat jelentése: Le a globalizációs politikával
Fotó: Michael Kappeler / MTI / AP / DPA

A Bild című lap beszámolója szerint politikai indíttatású támadás történhetett. Erre utal, hogy

az autó egyik oldalán az „Átkozott gyermek- és idősgyilkosok”, a másik oldalán pedig a „Le a globalizációs politikával” felirat olvasható.

A lap szerint ugyanezzel a sötét kombival 2014-ben is nekihajtottak a kancellári hivatal főkapujának. Akkor az egyik oldalon a „Le a gyilkos klímaváltozással”, a másikon a „Szeretlek, Nicole” felirat állt.

A 2014-es esetben az autó kis sebességgel hajtott neki a kerítésnek, sérülés nem történt, a 48 éves sofőrt őrizetbe vették.

Hat év elteltével, a szerdai eset után egy hat évvel idősebb, 54 éves férfit vettek őrizetbe a rendőrség adatai szerint. Ügyében a berlini tartományi bűnügyi hivatal államvédelmi osztálya indított nyomozást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában