Ország-világ

2020.11.20. 19:21

Fidesz: ideje lenne, ha Karácsony Gergely abbahagyná a kormány állandó hibáztatását és támadását

Ideje lenne, ha Karácsony Gergely végre meghallaná a budapestiek kérését, és abbahagyná a kormány állandó hibáztatását, támadását, mert a fővárosi emberek együttműködést várnak a politika szereplőitől, különösen a nehéz helyzetekben – közölte a Fidesz fővárosi szervezete pénteken, a főpolgármester bejelentésére reagálva.

„A hét elején beharangozott lakosságot érintő megszorítási terveket határozottan elutasítjuk. A főpolgármester azon szándékát azonban támogatjuk, hogy a Fővárosi Önkormányzat ”vízfején„ kíván spórolni” – írták közleményükben.

A Fidesz budapesti szervezete szerint a főpolgármester-helyettesek számának csökkentése, az egyes cégek és azok vezetőségeinek összevonása jó irány. A konkrét intézkedéseket azonban szeretnék látni, számtalan kérdés csak a megvalósítás során fog eldőlni – tették hozzá.

Szeretnék tudni például azt, hogy a bejelentett szerkezeti változásokból évente milyen összegű megtakarítást remél a főpolgármester, és bíznak abban, hogy komoly számítások vannak a tervezett intézkedések mögött.

Kíváncsiak arra, hogy a bécsi és a berlini stadtwerke modell mintájára készülő fővárosi cégből miért került ki a Budapesti Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., valamint a BKK-nál tervezett vezérigazgatói csere jelenthet-e bármi változást annak fényében, hogy Draskovics Tibor a háttérből egyszemélyben irányítja az egész vállalatot.

Karácsony Gergely pénteken közösségi oldalán jelentett be takarékossági intézkedéseket: összevonnak több fővárosi céget, csökkentik a közgyűlési bizottságok számát, és Dorosz Dávid lemondása után nem töltik be főpolgármester-helyettesi posztját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában