Ország-világ

2020.11.10. 14:35

Kocsis Máté: a kamuvideós Korózs Lajos továbbra sem hajlandó lemondani

A Fidesz frakcióvezetője szerint miután az MSZP-s politikus statisztikát is hamisított a járványról, méltatlanná vált a tisztségére. Ha nem mond le, végső esetben a parlamenti többség lehet kénytelen lépni – mondta.

„A kamuvideós Korózs Lajos nem akar lemondani az egészégügyi bizottság éléről, pedig miután hétvégén meghamisította a halálozási adatokat, ez lenne a minimum. Imént a parlamentben inkább a kormányt gyalázta, és további álhíreket terjesztett! Gátlástalan alak. 👎” – írta Facebookon Kocsi Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

Facebook-videóban közzétett parlamenti felszólalásában nem sokkal ezelőtt a politikus kifejtette, az ügyben három lehetősége van a baloldali képviselőknek:

Első, hogy Korózs Lajos magától lemond a Népjóléti Bizottság elnöki tisztségéről. „Ez lenne a legegyszerűbb és legméltányosabb” – tette hozzá Kocsis Máté.

Második, hogy a baloldali pártok, Korózs szövetségesei visszahívják. „Megmondják neki, hogy ez nem fér bele. Egy világjárvány idején riogatni, hamis statisztikákat közölni az egészségügyi bizottság elnökét illető hitelességből nem fér bele” – mondta Kocsis Máté.

Harmadik lehetőségként a kormánypárt frakcióvezetője kifejtette: az Országgyűlés gyakorlatán ugyan kívül esik, de ha a baloldali pártok nem teszik meg, a parlamenti többség maga szerez ennek érvényt. „Nyilvánvalóan nem volt még erre példa. de olyanra sem volt, hogy valaki az egészségügyi bizottság elnökeként ilyet tesz.” – mondta

Végül Kocsis Máté arra kérte Korózs Lajost, tegye meg, hogy maga távozik a bizottság éléről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában