Ország-világ

2020.11.03. 11:11

Operatív Törzs: Orbán Viktor kora este bejelentést tesz (videó)

Közel 9 ezer hatósági házi karantént rendeltek el.

A magyar települések 80 százaléka már érintett

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője arról beszélt, hogy a fertőzöttek száma folyamatosan emelkedik. A magyar települések 80 százaléka már érintett. mindenhol be kell tartani a higiéniés szabályokat – tette hozzá – írja az Origó.

Tovább nőhet a fertőzések száma

Galgóczi elmondta, hogy a szennyvíz-vizsgálatok alapján azt lehet látni, hogy több nagyvárosban is emelkedő tendenciát mutat a koronavírus-örökítőanyaga. Mindezek alapján további növekedés várható a következő napokban – tette hozzá. A maszkot megfelelően kell viselni.

Orbán Viktor kora este tesz majd bejelentést

Galgóczi Ágnes elmondta, hogy Orbán Viktor kora este bejelentést tesz majd a kormányülés után.

Egy férfit elő kellett állítani a rendőröknek

Gál Kristóf közölte, hogy a rendőrség határozottan lép fel a szabályt megszegőkkel szemben. 65 esetben jóval szigorúbban intézkedtek, míg csak 18 esetben figyelmeztettek. Szólt arról is, hogy egy férfi nem volt hajlandó maszkot viselni a vonaton, a rendőri felszólítás ellenére sem vette fel a maszkot. A rendőrök végül előállították a budaőrsi rendőrkapitányságon.

Ennyi házi karantént rendeltek el

Gál Kristóf elmondta, hogy közel 9 ezer hatósági házi karantént rendeltek el. Több mint 13 ezer esetben ellenőrizték a hatósági házi karantént a rendőrök.

Így döntenek a házi orvosok

Galgóczi Ágnes kérdésre azt mondta, hogy a házi orvosok a tünetek alapján döntenek az esetleges COVID-tesztről. Amennyiben valakinél az enyhe tünetek nem gyengülnek, akkor érdemes újra hívni a házi orvost, vagy a mentőket.

Borítókép: Galgóczi Ágnes /koronavirus.gov.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában