Így is lehet

2020.12.16. 15:56

Adót csökkentenek Törökbálinton

Fél évre felfüggesztik az ingatlanadó-befizetési kötelezettséget.

Elek Sándor polgármester saját hatáskörben döntött arról, hogy a 2021-es év első félévében egyetlen magánszemélynek sem kell Törökbálinton befizetnie az ingatlanadót. Helyette arra kéri azokat a lakosokat, akik megtehetik, hogy a Törökbálint Közbiztonságáért Közalapítvány támogatására fordítsák a náluk maradó összeget olvasható a Pest megyei település közleményében.

A városvezető ígéretet tett arra is, hogy a 2021-es év második felére bővítésre kerül a kedvezményezettek köre.

Így azok, akik a koronavírus-járvány miatt kerültek nehéz helyzetbe, egy kérelem benyújtásával, a második féléves ingatlanadó megfizetése alól is mentesülhetnek.

Ezzel a lépéssel mintegy 37 millió forintot hagynak a lakosság pénztárcájában.

Törökbálinton a tavaszi és mostani veszélyhelyzet alatt is számos olyan, a helyi gazdaságot és az emberek életminőségét védő intézkedést hozott meg Elek Sándor polgármester, mely szabályozott keretek között nyújtott segítséget. Többek között 30 millió forintos összeg átcsoportosításával segítették a munkájukat elveszítő Törökbálintiakat.

Magyarország Kormánya az önkormányzatok számára megtiltotta a helyi adók emelését, ez természetesen nem jelenti azt, hogy ne lehessen csökkenteni.

Elek Sándor meggyőződése, hogy a járvány okozta nehéz anyagi helyzeteket nem a terhek növelése, hanem azok csökkentése oldhatja fel. Az önkormányzatoknak pedig az a kötelessége, hogy a lakók érdekét helyezze mindenek fölé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában