találkozó

2020.12.15. 13:58

Megbeszélést tartott Palkovics László és a Magyar Orvosi Kamara elnöke

Egyetértettek, hogy a magyar orvos-, egészségtudományi képzést folytató egyetemek egyszerre szolgálják a nemzetközi szintű oktatást, kutatást-innovációt és a klinikai betegellátást.

Megbeszélést tartott Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke kedden – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint Palkovics László a megbeszélésen azt mondta, hogy az orvosképzés történelmi hagyományai és elismertsége alapján is a magyar felsőoktatás egyik legversenyképesebb eleme, a betegek bizalma magas a klinikai ellátásban, és meghatározó a magyar orvos-egészségügyi kutatási teljesítmény is.

A kamara üdvözölte az egészségügyi szolgálati jogviszonyra vonatkozó szabályozás azon elemét, amely a nemzetközi gyakorlathoz hasonlóan megteremti az egészségügyi szolgálati jogviszony mellett, arra ráépülve az oktatói-kutatói jogviszonyt is, erősítve ezzel a klinikai betegellátás és klinikai gyakorlati oktatás-kutatás egyedi szerepét az orvosképző egyetemeken – olvasható a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában