Ország-világ

2020.12.01. 15:12

Tömegbe hajtott egy autós a németországi Trierben (videó)

Emberek közé hajtott egy autós kedden a németországi Trierben egy sétálóutcában, a város polgármesterének tájékoztatása szerint ketten meghaltak, tizenöten megsebesültek.

Trier, 2020. december 1. A rendõrség lezár egy teret a németországi Trierben 2020. decemebr 1-jén, miután egy autós behajtott a sétálóutcába.A polgármester szerint két ember életét vesztette, tízen megsérültek, az autó vezetõjét õrizetbe vették. MTI/AP/DPA/Harald Tittel

Forrás: MTI / AP / DPA

Fotó: Harald Tittel

Wolfram Leibe polgármester a helyszínen újságíróknak azt mondta, hogy ámokfutás történt a belvárosban.

Karl-Peter Jochem, a trieri rendőrkapitányság szóvivője elmondta, hogy az autó vezetőjét őrizetbe vették, a járművet lefoglalták. Közölte, hogy

a gázoló egy 51 éves német férfi Trier-Saarburg járásból. Indítéka egyelőre ismeretlen, kihallgatása pedig „nagyon nehéz”

- mondta a szóvivő.

A férfi nagy sebességgel hajtott keresztül a belváros gyalogos övezetének több utcáján, és válogatás nélkül gázolt el embereket. Autóját rendőrök tartóztatták fel.

A trieri rendőrség egy Twitter-bejegyzésben közölte, hogy az autó vezetőjét őrizetbe vették.

A Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaság jelentése szerint szemtanúk azt mondták, hogy az autós szándékosan gázolt el gyalogosokat a sétálóutcában.

Az esetről a német sajtóban megjelent felvételek szerint a gázoló egy ezüst színű városi terepjáróval hajtott a tömegbe, és a sétálóutcáktól nem messze szorította le az út szélére két autós rendőri egység. A civil ruhás rendőrök kirángatták a sofőrt a volán mögül és leteperték.

A szövetségi kormány megdöbbenéssel értesült a történtekről. „Gondolatban a halálos áldozatok hozzátartozóival vagyunk, és a sok sebesülttel és mindazokkal, akik ellátják az érintetteket” – közölte Steffen Seibert kormányszóvivő.

A Németország nyugati részén fekvő Rajna-vidék-Pfalz tartomány egyik legnagyobb városában történtek miatti megdöbbenését fejezte ki mások mellett Malu Dreyer tartományi miniszterelnök is, aki még kedden felkeresi a helyszínt.

Borítókép: a rendőrség lezár egy teret a németországi Trierben 2020. decemebr 1-jén, miután egy autós behajtott a sétálóutcába.A polgármester szerint két ember életét vesztette, tízen megsérültek, az autó vezetőjét őrizetbe vették

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában