Ország-világ

2021.03.16. 18:25

Deutsch Tamás: elfogadhatatlan, hogy egy párt újságírókat fenyegessen

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője nyílt levéllel és videóval üzent a kormánypárti újságírokat fenyegető Fekete-Győr András ügyében.

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője közösségi oldalán nyílt levéllel és videóval üzent Dacian Ciolosnak, a Renew Europe képviselőcsoport elnökének Fekete-Győr András, a Momentum elnöke és miniszterelnök-jelöltje közelmúltban elhangzott, jobboldali újságíróknak szóló fenyegetése kapcsán – számol be a Magyar Nemzet.

A nyílt levelet Dacian Cioloshoz, a Renew Europe képviselőcsoport elnökének címezte, melyben az alábbiakat írta a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője:

„Tisztelt Elnök úr!

Fekete-Győr András, a Momentum (Renew Europe) elnöke és miniszterelnök-jelöltje nemrégiben a következő kijelentést tette:

»Én azt gondolom egyébként – ebben én radikálisabb vagyok, mint a többség –, hogy azokat a propagandistákat, és itt most propagandistákról beszélünk, aki ott van a TV2-ben, aki ott van az Origóban, akik szándékosan rossz hírét keltik másoknak, szándékosan hamis és valótlan tényeket állítanak, akkor én őket egy időre eltiltanám a foglalkozásuktól«”

– idézte fel a Momentum miniszterelnök-jelöltjének közelmúltbeli kijelentését, majd kijelentette:

„Teljes mértékben elfogadhatatlannak tartjuk, hogy egy politikai párt nyíltan újságírókat fenyegessen, amiért azok más véleményen vannak!

Fekete-Győr András nyilatkozata nem csupán a demokrácia alapelveinek mond ellent, hanem a legsötétebb kommunista diktatúrát idézi!”. Emellett arra is emlékeztetett, hogy

„a Renew képviselőcsoport, amely máskor olyan harcosan védi a sajtószabadságot, nem maradhat csendben! Ezúton felszólítom a frakció vezetését, hogy fejezze ki szolidaritását a magyar újságírókkal és ítélje el Fekete-Győr intoleráns és antidemokratikus kijelentését!”

– szólította fel a képviselőcsoportot Deutsch Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában