Ország-világ

2021.04.02. 11:36

A húsvéti ünnepek alatt is folytatódik az oltás

A háziorvosok a kórházi oltópontokra, valamint a kijelölt szakrendelőkbe is küldhetnek oltásra várókat a hosszú hétvégén.

Salgótarján, 2021. április 1. Ottmár Piroska háziorvos egy férfit olt be a Moderna koronavírus elleni vakcina első adagjával salgótarjáni rendelőjében 2021. április 1-jén. MTI/Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Húsvétkor is nyitva lesznek a kórházi oltópontok, a háziorvosok így ezekbe, valamint a kijelölt szakrendelőkbe is küldhetnek oltásra várókat a hosszú hétvégén – olvasható az elektronikus levélben, amelyet az országos oltási munkacsoport vezetője a budapesti háziorvosoknak írt.

György István közölte, hogy a szakrendelőkről a fővárosi oltási munkacsoport tájékoztatja a háziorvosokat. Hozzátette, hogy a Moderna vakcináját várandós kismamák is megkaphatják. Az oltási munkacsoport vezetője a levélben köszönetét fejezi ki a háziorvosoknak a részvételükért Magyarország eddigi legnagyobb oltási programjában.

A levélben hangsúlyozza, hogy a háziorvosoknak is köszönhető az uniós átlagot jelentősen meghaladó magyarországi átoltottsági arány, a járvány megállítása azonban további erőfeszítéseket igényel. Az a háziorvos, aki az ünnepi hétvégén vállalja az oltási munkát, napi 80 ezer forint kiegészítő díjazásra jogosult – emlékeztetett a levélben György István.

Borítókép: Ottmár Piroska háziorvos egy férfit olt be a Moderna koronavírus elleni vakcina első adagjával salgótarjáni rendelőjében 2021. április 1-jén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában