nagy fogás

2021.04.17. 08:28

Marokkóban csaknem öt tonna marihuánát foglaltak le

A marokkói rendőrség 4,7 tonna marihuánát foglalt le az északi Nador városában és a közeli Dár-el-Kebdani településen pénteken.

A drog egy részét 47 csomagba rejtették a kábítószer-kereskedők egy autóban Dár-el-Kebdaniban, a többit egy házban tartották. Az ügyben egy gyanúsítottat vettek őrizetbe.

A marokkói hatóságok tájékoztatása szerint a nyomozás jelenleg a kábítószer-kereskedők útvonalainak felderítésére összpontosít.

Az ENSZ kábítószer-kereskedelem és szervezett bűnözés elleni hivatala (UNODC) szerint az észak-afrikai ország továbbra is a világ egyik legnagyobb marihuánatermesztőjének számít, annak ellenére, hogy a marokkói hatóságok szigorúan fellépnek a kábítószer-bűnözők ellen. A hivatalos statisztikák szerint a marokkói biztonsági erők az utóbbi három évben 843 tonna marihuánát, több mint 48 millió tabletta pszichotropikus drogot, 2,2 millió ecstasy pirulát és 3 tonna kokaint foglaltak le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában