Ország-világ

2021.05.10. 14:23

Fővárosi Fidesz: Karácsony határolódjon el Hadházytól!

A független országgyűlési képviselő a napokban a közösségi oldalán Hitlerhez és katonáihoz hasonlította Orbán Viktor miniszterelnököt és két minisztert.

A fővárosi Fidesz felszólítja Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy határolódjon el Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőtől, amiért a napokban a közösségi oldalán „Hitlerhez és katonáihoz hasonlította” Orbán Viktor miniszterelnököt és két minisztert.

A budapesti Fidesz hétfőn, „Karácsony Gergely és az antidemokratikus kettős mérce” címmel közzétett Facebook-bejegyzésében azt írta: „Már tudjuk, milyen az, amikor Karácsony Gergely spontán viccel... És azt is tudjuk, milyen, mikor könnyes szemmel a számára oly kedves baloldali médiumoknak beszél a szerinte egyre durvább politikai közbeszéd miatt.”

„Ámde, amikor a baloldal egyik ismert politikusa, a lyukas zoknijáról elhíresült Hadházy Ákos a napokban a közösségi oldalán Hitlerhez és katonáihoz hasonlította a miniszterelnököt és a kormány két miniszterét, Karácsony Gergely nem akadt ki, szóvá sem tette ezt a durva hasonlatot. Hogy van ez? Van, akinek lehet ugyanazt, amit másnak nem? Demokrácia sunyi, álságos módon?” – olvasható.

A fővárosi Fidesz kiemelte: Hitler a 20. század egyik legaljasabb tömeggyilkos diktatúráját vezette, így Magyarország demokratikusan, harmadjára is kétharmaddal megválasztott miniszterelnökét hozzá hasonlítani finoman szólva is hitványságra vall.

Ezért felszólítják Karácsony Gergelyt és „a magát demokratikusnak és európainak aposztrófáló” baloldali holdudvarát, hogy határolódjon el Hadházy Ákostól. Karácsony Gergely mellett többek között V. Naszály Mártára, Magyar Györgyre, Fiala Jánosra, Hiller Istvánra és Molnár Zsoltra gondolunk – írták, hozzátéve, hogy ők voltak egy éve ugyanis azok, akik „azután is hangosan kiabáltak és krokodilkönnyeket hullattak, hogy a budapesti Fidesz belátta tévedését, bocsánatot kért és azonnal levette közöségi oldaláról a lebombázott Lánchíd előtt ábrázoló Karácsony Gergely képet.”

A fővárosi Fidesz közölte azt is, hogy Hadházy Ákos oldalán „egy hete kint van az elfogadhatatlan kép”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában