Ország-világ

2021.05.31. 07:23

Hajléktalant kiforgatva adnak el Niedermüllerék egy ingatlant

Bajkai István szerint az ultrakapitalista baloldalnak csak azok az ügyek a fontosak, amelyekben pénzt lát.

„A Gyurcsány család végső célja: Magyarország és a magyarság elsüllyesztése, a külföldi érdekek kritika nélküli kiszolgálása, amibe beletartozik a migránsok Európába és Magyarországra hozatala is. A Gyurcsány-párt politikai bűnözőknek a szövetsége, akiknek a végső célja, hogy a magyarságot falhoz állítsák” – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Bajkai István kormánypárti országgyűlési képviselő. Az erzsébetvárosi politikus rámutatott: egy esetleges kormányváltás óriási kockázatot rejt, ha a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal kerül hatalomra.

„Korlátlan privatizáció, a vagyon felélése és eladása a külföldi cégeknek és érdekeltségeiknek, az ország teljes kiárusítása, a közintézmények tönkretétele, az emberek és a családok védelmét szolgáló intézkedések, például a rezsicsökkentés, az egészségügyi beruházások eltörlése történne meg újra, mint ahogy a Gyurcsány-korszakban meg is történt. Még a baloldali gondolkodásúaknak se kívánok egy újabb Gyurcsány-kormányt”

– mondta el a lapnak Bajkai István fideszes választókerületi elnök, aki szerint a Gyurcsány vezette baloldal hatalomra kerülése valójában az ország teljes tönkretételével és válságba taszításával lenne egyenértékű.

Az erzsébetvárosi politikus leszögezte: Gyurcsányék már bebizonyították, hogyan kell egy országot minden szempontból tönkretenni, ezt próbálnák meg újra. Amint ez Erzsébetvárosban is történik, ahol az önkormányzati választást végighazudta a Niedermüller Péter (DK) vezette helyi baloldal.

„A kultúra felvirágoztatását és a szociális támogatások fokozását ígérték, ám a tények igazolják, hogy egyetlen szavukat sem gondolták komolyan, csak a hatalom és a vagyon lenyúlása lebegett a szemük előtt.”

Erre kiváló példa egy hajléktalan férfi ügye, akinek a korábbi fideszes városvezetés lehetőséget adott arra, hogy az a társasház, ahol gondnokként tevékenykedett, megvásároljon egy 16 négyzetméteres helyiséget, hogy abban lakást alakíthassanak ki a férfinak.

Az önkormányzati választás kampányában már ezzel a folyamatban lévő üggyel kampányolt egy párbeszedés képviselő; többször fordult a vagyonkezelőhöz és a polgármesterhez: miért nem intézkedik gyorsabban az önkormányzat, hogy a hajléktalan férfinak adják oda azt a helyiséget. Jogilag nem lett volna köteles a vagyonkezelő odaadni, mert nem lakáscélú helyiségként van nyilvántartva. Viszont miután korábban az önkormányzathoz fordult a Dózsa György úti társasház lakóközössége, mind a vagyonkezelő, mind pedig az illetékes bizottság megvizsgálta a lehetőségeket – emlékezett vissza Bajkai István. Rámutatott: a párbeszédes képviselő a kampányban hamisan vádaskodva felnagyította a hírt, és azt terjesztette, hogy szívtelen az önkormányzat.

„Politikai céllal hergelt, miközben már folyamatban volt, hogy a társasház közössége – a hajléktalan férfi érdekében – megkaphatja a helyiséget. 2019 szeptemberében, még a fideszes vezetés idején, úgy döntött a pénzügyi és kerületfejlesztési bizottság, hogy a társasháznak adjuk oda ezt az ingatlant, hogy szolgálati lakásként működjön a gondnokként dolgozó hajléktalannak. Ezt követően azonban fordulat állt be az ügyben, amikor a Gyurcsány-párti Niedermüller Péter és a baloldal megnyerte a választást, mivel a korábbi határozatot nem hajtották végre” – hangsúlyozta a képviselő, s úgy összegzett: Erzsébetvárosban azt látják, hogy minden a pénzről szól, amiben nincs magának vagy a haveroknak üzlet, azt nem csinálja meg az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában