Ország-világ

2021.05.26. 19:28

Nem akarja a baloldal, hogy a bérlők saját lakáshoz jussanak

Módosítják az önkormányzati bérlakások kedvezményes megvásárlását lehetővé tévő törvényjavaslatot, mivel nincs konszenzus az ügyben – közölte Böröcz László.

Az elmúlt hetekben kiderült, hogy a baloldal nem akarja, hogy a bérlakásban élők saját lakáshoz jussanak, a bérlők nem számíthatnak rájuk – hívta fel a figyelmet Facebook-bejegyzésében Böröcz László.

A parlament szerdán tárgyalja a fideszes képviselő azon javaslatát, amely lehetővé tenné a bérlőknek az önkormányzati bérlakások kedvezményes árú megvásárlását. Böröcz László ezzel kapcsolatban közölte: hosszú egyeztetéseket követően világossá vált, hogy a polgármestereknek is különböző elképzelései vannak az önkormányzati bérlakásokkal kapcsolatban, ezért a frakcióval arra az álláspontra jutottak,

hogy a javaslatot a világörökségi területekre korlátozzák.

Mint írta, az első kerületi műemlék lakásokban élők 732 aláírást gyűjtöttek össze helyzetük rendezéséért és 506-an töltötték ki az ezzel kapcsolatos kérdőívet.

Mivel a tágabb kört illetően nincs konszenzus, ezért módosítani fogják a törvényjavaslatot – tudatta a kormánypárti politikus, hozzátéve: bízik benne, hogy a probléma felvetése elindít egy folyamatot, mely végén az önkormányzatok is megfontolják, hogy érdemes a bérlők minél szélesebb körének lehetőséget adni arra, hogy saját lakáshoz jussanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában