támadás

2021.05.07. 07:47

Pokolgép robbant a Maldív-szigetek volt elnökének otthona mellett

A merényletben Mohamed Nasíd és a testőre is megsebesült, a politikus állapota stabil.

Pokolgép robbant csütörtökön a Maldív-szigetek korábbi elnökének Male-i otthona mellett, kormányzati források szerint Mohamed Nasíd ellen merényletet kíséreltek meg.

Hatósági források szerint a jelenleg a parlament házelnöki tisztét betöltő Nasíd éppen az autójába szállt be, amikor a robbanás történt, amelyben megsebesült a testőre is.

Imrán Abdullah belügyminiszter egy helyi televíziós csatornának azt mondta, a politikust kórházba szállították, állapota stabil.

Nasíd volt az ország első demokratikusan megválasztott elnöke, miután 2008-ban bevezették a többpárti rendszert az indiai-óceáni országban. A politikust 2012-ben vitatott körülmények között távolították el, 2015-ben pedig elítélték terrorizmus vádjával, ám a rá kiszabott 13 éves börtönbüntetést később az ország legfelsőbb bírósága megsemmisítette, őt pedig 2019-ben megválasztották a parlament házelnökének.

Mohamed Szolih államfő a robbantást az ország demokráciája és gazdasága elleni támadásnak nevezte, és hozzátette, „átfogó és gyors” vizsgálatot indítanak, amelyben az ausztrál rendőrség is segítséget nyújt majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában