Ország-világ

2021.06.03. 14:34

Majdnem 10 millió forintba került eddig Karácsony hiperpasszív nyelvtudása

Budai Gyula: Óránként negyvenötezer forintért tolmácsolnak Karácsony Gergely főpolgármesternek.

„Karácsony Gergely főpolgármester hiperpasszív angol nyelvtudása eddig 9,2 millió forintba került a magyar adófizetőknek” – tette közé a közérdekű adatigénylésére kapott válaszlevelét Budai Gyula. Az országgyűlési képviselő – írja a Magyar Nemzet – arra volt kíváncsi, hogy a főpolgármester hiperpasszív nyelvtudása mennyibe került eddig az adófizetőknek. A fővárostól érkezett " target="_blank" rel="noopener noreferrer">dokumentumból kiderül: a főváros két gazdasági társasággal, az Anglofon Stúdió Kft.-vel és az Interlex Communications Kft.-vel kötött szerződést határozott időre, amely

szerződés alapján a tolmácsolási alapdíj európai nyelvek esetén – egy óra tolmácsolás és harminc perccel korábban rendelkezésre állás – negyvenötezer forint Magyarországon.

„Karácsonyt külföldön nem kíséri tolmács a válasz szerint. Úgy tűnik, ott működik a a hiperpasszív angol nyelvtudása! Keserves lehetett KariGeri londoni látogatása, kivéve, ha London polgármesterével, Sadiq Khannal magyarul beszéltek” – jegyezte meg pikírten Budai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában