Nemzetközi támadássorozat

2021.07.07. 20:45

Varga Judit: Magyarországon a sajtószabadság köszöni szépen, jól van

„Hollandiában lelőnek egy újságírót, mégis a magyar sajtószabadságot féltik” – írta az igazságügyi miniszter szerdán a közösségi oldalán.

Varga Judit igazságügyi miniszter azonnali kérdésre válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. május 18-án.

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Varga Judit azt írta bejegyzésében:

„A nemzetközi lejárató kampányok ellenére Magyarországon valódi, kiegyensúlyozott szabad sajtó működik és valódi médiapluralizmus érvényesül. Aki nem hiszi, nézzen körül az újságosoknál, a benzinkutakon vagy az interneten. Magyarországon az újságírók békében végezhetik a munkájukat, minden körülmény adott ehhez, az újságírói vélemény szabad.”

„Ezzel szemben az elmúlt években az Európai Unió több tagállamában azért gyilkoltak meg újságírókat, mert a munkájukat végezték” – tette hozzá a miniszter.

Varga Judit felidézte, kedden az európai „mintaállamban”, Hollandiában lőttek meg egy oknyomozó újságírót, aki jelenleg is az életéért küzd.

„Persze tudjuk, hogy az olyan „függetlenobjektív” szervezetek, mint az Újságírók Határok Nélkül szerint Magyarországon nem létezik szabad sajtó és az újságírók félelemben élnek. Szerintem erről most inkább Mark Rutte holland kormányfővel beszélgessenek!”

– jegyezte meg.

Az igazságügyi miniszter azzal zárta bejegyzését:

„Magyarországon a sajtószabadság köszöni szépen, jól van, nem kér az újabb politikai lejárató hadjáratból!”

Borítóképünkön Varga Judit igazságügyi miniszter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában