Ország-világ

2021.08.17. 20:23

Ezt ne hagyja ki: dodzsemező tálibok az elfoglalt Kabulban (videó)

Csillámpónin körhintázást, trambulinozást és egy zsákmányul ejtett konditerem gépeit is kipróbálták az Afganisztánt visszahódító tálibok. A tálib emirátus emberi arcai?

Forrás: Mediavenir / Twitter

Miközben a tálib-invázió miatt ezrek próbálják elhagyni Afganisztánt, a közösségi médiában keringő videók azt mutatják, hogy a fegyveres tálibok a vidámparkban ünneplik meg az ország elfoglalását – írja a Világgazdaság az Insider beszámolója nyomán.

Az egyik videón az látható, hogy fegyveres iszlamisták dodzsemeznek.

🇦🇫 " target="_blank" rel="noopener noreferrer">#Afghanistan : les #talibans ont pris le contrôle d’un parc d’attractions á #Kaboul. (témoins) pic.twitter.com/BukACDf5v2

A Mediavenir francia hírügynökség által közzétett másik videóban pedig

a fegyveresek egy pónilovas körhintán szórakoznak.

🇦🇫 " target="_blank" rel="noopener noreferrer">#Afghanistan : d’autres images de la prise de contrôle du parc par les #talibans. (témoins) #Kabul #Kaboul pic.twitter.com/oqzb07KOLb

További felvételek, amelyeket Asaad Hanna szabadúszó újságíró tett közzé a Twitteren, azt mutatja, hogy a tálibok vidáman ugrálnak a trambulinon.

Taliban's terrorists right now: pic.twitter.com/2F8qHzw6No

Ebben az eredetileg TikTokon közzétett videóban pedig tálib harcosok mutatják be testépítő jártasságukat, állítólag egy elfoglalt korábbi amerikai katonai bázison lévő edzősátorban talált kondigépeken.

Az iszlamista tálib lázadók a nemzetközi haderő kivonulását kihasználva offenzívát indítottak az ellenállást alig tanúsító kormányerők ellen, és végül vasárnap bevették Kabult is. Ezzel párhuzamosan az afgán elnök külföldre menekült, a kormány pedig összeomlott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában