Járvány

2021.08.12. 14:17

Finnországban rekordot döntött a napi új fertőzöttek száma

Finnországban rekordot döntött a napi új koronavírus-fertőzöttek száma: 1024 esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában, többet, mint az eddigi „csúcstartó” márciusban – közölte a finn egészségügyi intézet csütörtökön.

A kórházi ápolásra szorulók száma is nőtt: jelenleg 83-an vannak egészségügyi létesítményben a koronavírus okozta Covid-19-cel. A járvány terjedéséért a vírus delta variánsa tehető felelőssé.

Sanna Marin miniszterelnök egy héttel ezelőtt bejelentette: a vendéglők és a szabadidős létesítmények látogatásához oltási igazolványra lesz szükség és megkezdik a 12-16 éves korosztály beoltását.

Bár Finnország a világjárvány által legkevésbé érintett országok közé tartozik, júniusban elkezdett emelkedni a fertőzöttek száma. Júliusban tovább gyorsult a vírus terjedésének üteme, miután a focirajongók hazatértek a labdarúgó Európa-bajnokság külföldi meccseiről.

Az 5,5 milliós Finnországban 109 983 fertőzöttje és 995 halálos áldozata van a koronavírusnak a legfrissebb adatok szerint. A finnek 82 százaléka legalább egy oltást kapott már, több mint 48 százaléka pedig teljes oltottsággal rendelkezik az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) adatai szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában