Tragédia

2021.08.15. 13:41

Legalább húszan meghaltak Libanonban egy üzemanyagtartály felrobbanása miatt

A detonáció vasárnapra virradóra történt az észak-libanoni Akkar városában – közölte az MTV helyi hírtelevízió a libanoni vöröskeresztre hivatkozva.

Az MTV hét sérültről számolt be, az al-Arabíja pánarab hírtelevízió viszont mintegy száz sérültről jelentett. A libanoni vöröskereszt legalább 22 egységét mozgósították segítségnyújtásra a baleset helyszínére.

Libanon 2019 óta súlyos politikai, gazdasági és pénzügyi válsággal küzd, amit súlyosbított a Bejrút kikötőjében egy évvel ezelőtt történt robbanás. 2020. augusztus 4-én több tonna szakszerűtlenül tárolt ammónium-nitrát robbant fel. Az akkori detonációban több mint kétszázan meghaltak, és több mint hatezer-ötszázan megsebesültek.

A gazdasági nehézségek következtében az ország üzemanyaghiánnyal is küzd, ami jelentős áremelésekhez és a meglévő készletek felhalmozásához vezetett. A múlt héten több üzemanyaglopási esetet is jelentettek. A hadsereget ezért szombaton kivezényelték a benzinkutak védelmére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában