Ország-világ

2021.09.04. 07:58

Az Amnesty fittyet hány a törvényekre, LMBTQ-propagandát vinne az iskolákba

A Soros György által is finanszírozott Amnesty International Magyarország számos iskolájába eljuttatott egy elektronikus levelet, amelyben a képzéseit ajánlja a tanintézmények figyelmébe. Az irományban és az abban elhelyezett linkekben, amelyek a Soros-szervezet oldalára mutatnak, az Amnesty kifejti, hogy szándékosan a pedofiltörvény megszegésére készül, azaz LMBTQ-propagandát vinne az iskolákba. A pedagógusérzékenyítésen túl egy internetes képzést is elindítottak, amely a Pride-kurzus nevet viseli.

„Azt gondoljuk, hogy a törvény [a gyermekvédelmi törvény – a szerk.] hatályba lépése után kevesebb LMBTQI-tartalom fog eljutni az iskolákba és a fiatalokhoz, így készítettünk egy fél óra alatt elvégezhető e-learning-kurzust az LMBTQI-emberekről, jogaikról és a mozgalom történelméről. Ezt a kurzust egyaránt ajánljuk tanároknak és diákoknak” – olvasható abban a levélben, amelyet a Soros György által is finanszírozott Amnesty International Magyarország juttatott el számos iskolába a tanévkezdést megelőzően.

A szóban forgó internetes képzést Pride-kurzusnak nevezték el, utalva az évente megrendezett LMBTQ-felvonulásra.

A képzésre az Amnesty honlapján lehet feliratkozni a személyes adatok megadásával. A kurzust bemutató cikk a dátumozás szerint július 23-án, vagyis a gyermekvédelmi törvény elfogadása után került ki az Amnesty oldalára – írja a Magyar Nemzet. Az írásban úgy fogalmaznak, hogy „nem ijedtünk meg, és semmit sem változtatunk eddigi oktatási programjainkon, és tovább bővítjük az általunk kínált oktatási anyagok körét”. A kurzuson a diákok olvashatnak az „LMBTQI-fogalmakról, a közösség jogainak történetéről és az elfogadásért való fellépés lehetséges módjairól” – olvasható a szövegben. Ez utóbbi kitétel, azaz a „fellépés” akár azt is jelentheti, hogy a diákok közül aktivistákat toboroznak.

Az LMBTQ-propaganda terjesztése kapcsán az iskoláknak eljuttatott levélben viszonylag óvatosan fogalmaznak, az irományban azonban található egy link, amely az Amnesty weboldalára mutat. Erre kattintva egy olyan cikk nyílik meg, amelyben az Amnesty leszögezi, hogy nem kívánja betartani a törvényeket.

„Az Amnesty Magyarország oktatási programjának szakmai meggyőződése és értékrendje összeegyeztethetetlen az új törvény homofób és transzfób részeinek előírásaival, illetve annak szellemiségével, így ahhoz semmilyen formában nem alkalmazkodunk. Új LMBTQI-témájú módszertani anyagokat és foglalkozásokat fejlesztünk ki, és továbbra is együtt dolgozunk majd fiatalokkal, szülőkkel, pedagógusokkal és önkénteseinkkel” – olvasható a szövegben. A Soros által finanszírozott szervezet többször is leszögezi azt, hogy nem változtatott az eddig kidolgozott iskolai érzékenyítő programjaiban, és ha szabálysértési eljárás indul az LMBTQ-propaganda népszerűsítése miatt az adott önkéntes vagy oktató ellen, akkor jogi segítséget nyújtanak.

Mindemellett iránymutatást adnak a pedagógusoknak és az iskolai szociális segítőknek, hogy hogyan mutassanak be LMBTQ-témákat akár az iskolákban is.

Mint ismert, 2021. július 8-án lépett életbe a gyermekvédelmi törvény, amely amellett, hogy a korábbinál szigorúbb büntetési tételekkel sújtja a pedofil bűnelkövetőket, tiltja a homoszexualitás és a nemváltás ­népszerűsítését és az LMBTQ-propaganda terjesztését a tanintézményekben. A törvény nyomán létrejön egy nyilvántartás a pedofil-bűncselekményeket elkövetőkről, valamint a jogszabály azt is kiköti, hogy a pedofilok olyan állásokat ne tölthessenek be, ahol gyermekekkel találkozhatnak. A szexuális felvilágosítás témakörében csak olyan szervezetek tarthatnak foglalkozásokat a tanintézményekben, amelyek szerepelnek egy hivatalos nyilvántartásban. A törvény egyúttal védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát. A gyermekeket védő jogszabály miatt Brüsszel kötelezettségszegési eljárás megindítását helyezte kilátásba hazánk ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában