összevesztek

2021.09.09. 15:08

Botokkal, vasrudakkal, fejszével és késsel estek egymásnak a migránsok (videó)

Mindkét tábor tagjai felfegyverkeztek és az utcára vonultak.

Egy kurd és egy szomáliai család összetűzéséből végül mintegy száz fős tömegverekedés lett. A hatalmas összecsapás két fiú nézeteltérését követően alakult ki. A közösségek tagjai vasrudakkal és szúrófegyverekkel estek egymásnak a nyílt utcán, többen megsérültek, egyikük súlyosan. A legnépszerűbb ellenzéki politikus szerint a jelenlegi vezetés politikája vezetett az országban uralkodó káoszhoz – írja a V4NA.

Hatalmas tömegverekedés alakult ki két kamasz veszekedését követően a Franciaország északi részén, Normandiában lévő Val-de-Reuil nevű településen. Az Actu.fr értesülései szerint

egy szomáliai és egy kurd tizenéves fiú összeveszett és a szüleik megpróbálták lecsillapítani a kedélyeket, de ők is összeverekedtek, az egyik fiú és édesanyja megsérült és kórházba kellett őket szállítani.

Ezt követően a sérült fiú édesapja, aki a helyi afrikai közösség tagja, visszatért a helyszínre, hogy bosszút álljon. Megsebesített egy kurd férfit, akit kritikus állapotban, szemsérüléssel és orrtöréssel szállítottak kórházba, a paris-normandie.fr úgy tudja, hogy a férfit mesterséges kómában tartják.

Mindkét tábor tagjai felfegyverkeztek és az utcára vonultak.

 

Ezt követően óriási tömegverekedés alakult ki, melyben mintegy százan részt vettek, az ellenfelek botokkal, vasrúddal, fejszével és késsel estek egymásnak.

A történtekre felfigyelt a legnagyobb ellenzéki párt, a Nemzeti Tömörülés vezetője, Marine Le Pen is.

A politikus Twitteren azt a kérdést tette fel, hogy ugyan ki kér ebből a káoszból és a közösségek közti konfliktusokból, ahova Macron politikája vezeti az országot, majd hozzátette, hogy sürgősen rendet kell tenni Franciaországban.

Affrontement intercommunautaire á " target="_blank" rel="noopener noreferrer">#ValDeRueil en #Normandie : mais qui veut de cette France du chaos et du communautarisme vers laquelle nous mène tout droit la politique de #Macron ?

Il faut d’urgence remettre la France en ordre. MLP pic.twitter.com/l3PALtAkVb

Sajtóértesülések szerint a történteket követően még mindig érezhető a feszültség a két tábor között, a kurd közösség tagjai szeptember 7-én este tüntetőleg felvonultak a városban.

Chercher pas avec les kurdes du 27,78,91 mtn tout vdr sort plus de chez eux mdr taper une famille a 10000 c'est facile quand font asumer ya plus personne pic.twitter.com/E31E6biQ1F

A megmozdulásnak a rohamrendőrök vetettek véget, a település polgármestere, Marc-Antoine Jamet Twitter-bejegyzése alapján tíz furgonnal érkeztek ki a rendőrök a helyszínre, hogy rendet tegyenek.

A település első embere a történteket követően felhívást tett közzé, melyben mindenkit felszólított a rasszizmus és az erőszak elleni közös fellépésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában