kinevezés

2021.09.13. 11:44

Merkely Béla lett az Magyar Rektori Konferencia új társelnöke

Merkely Bélát, a Semmelweis Egyetem rektorát választották meg a Magyar Rektori Konferencia társelnökének a szervezet Soproni Egyetemen tartott plenáris ülésén egyhangú döntéssel.

A választásra azért volt szükség, mert az MRK eddigi társelnöke, Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem korábbi rektora rektori mandátuma megszűnt, ami a rektori konferencia alapszabálya értelmében a társelnöki tisztségét is megszüntette – közölte a szervezet.

Merkely Béla, a Magyar Rektori Konferencia társelnöke
Fotó: Kovács Attila / MTI

Hozzátették, hogy Mocsai Lajos a Testnevelési Egyetemet fenntartó közérdekű vagyonkezelő alapítvány kuratóriumának elnöke lett.

Közölték azt is, hogy a rektori konferencia plénuma létrehozta az új, közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványi (modellváltó) tagozatot. A tagozat első ülésén egyhangúlag Horváth Zitát, a Miskolci Egyetem rektorát elnökének, Fábián Attilát, a Soproni Egyetem rektorát pedig társelnökének választotta meg. Az új tisztségviselők megbízatása két évre szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában