Ország-világ

2021.11.08. 10:53

Márki-Zay Péter: a rezsiárak maximalizálása kommunista ötlet

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint is tarthatatlanul el fognak szabadulni a világpiaci árak, de nekik nem céljuk ezeket megállítani a határon.

„Azt hiszem, hogy Deutsch Tamás mondta azt, hogy megállította a Fidesz a határokon az energiaárak világpiaci emelkedését. Volt erre már példa, egyébként ezt csak kommunizmusban lehetséges elképzelni”

– fogalmazott Márki-Zay Péter a hivatalos közösségi oldalára vasárnap feltöltött videójában.

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje szerint a rezsiárak maximalizálása „kommunista ötlet”.

A politikus emlékeztetett:

„Amikor ezek a kommunista ötletek előjönnek, hogy 360 legyen a kenyér, vagy állítsuk meg... Emlékeznek, a hetvenes években, amikor volt egy világpiaci olajárrobbanás, hogy ez egy rendkívül komoly változást indított el a világpiacon és a világgazdaságban is. Akkor is egy ideig azt gondolták, hogy mi, itt, a kommunista blokk védve vagyunk a világpiaci hatásoktól, nem voltunk védve. Az egész rendszer összeomlott ebbe az olajárrobbanásba, és abba, hogy ezt meg akarták állítani a határon”– írja a Mandiner.

Márki-Zay Péter:

„Nekünk nem az a célunk, hogy megállítsuk a határon a világpiaci árakat, nekünk az a célunk, hogy okosan és lopás nélkül oldjuk meg azokat a problémákat, amelyek Magyarország elé kerültek.”

Mint mondta:

„Az elmúlt tíz évben ugyanis Orbán Viktor valóban csökkentette a lakossági energiaárakat, sőt, nem csak energia, ugye: víz, kéményseprés és egyéb rezsiköltségeknek is csökkentette az árát, átlagosan 20 százalékkal.”

Ugyanitt bár Márki-Zay elismerte:

most valóban egy olyan időszak következik, amikor tarthatatlanul elszabadulnak ezek az árak a világpiacon.

Megjegyezte:

„Hogyha mi biztosítjuk önöknek, mindenkinek, a leggazdagabbaknak is, a fideszes oligarcháknak a medencéjéhez, annak a fűtéséhez használt gáznak az árát és mesterségesen alacsonyan fogjuk tartani, hát akkor valószínűleg ezt önök fogják megfizetni”.

Márki-Zay Péter fent idézett kijelentéseit az alábbi videóban nézheti vissza (22 perc 17 másodperctől kezdődően):

Az eredeti cikk ITT olvasható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában