Ítéletidő

2021.12.12. 14:00

Már több mint 100 helyszínre riasztották a tűzoltókat a viharos szél miatt

Vasárnap reggel már több mint száz helyszínre riasztották a tűzoltókat országszerte a viharos szél miatt. Délelőtt templomot, kollégiumot, szállodát rongált meg a szél, Komárom-Esztergom megyében hófúvás emelt félméteres hótorlaszokat.

Elsősorban kidőlt fák, leszakadt faágak, vezetékek miatt hívták a tűzoltókat, a legtöbb bejelentés Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Somogy, Veszprém és Zala megyékből érkezett – közölte a katasztrófavédelem.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat több területre is riasztást adott ki a viharos szél és a hóátfúvás miatt - figyelmeztetett Dóka Imre tűzoltó őrnagy, az OKF helyettes szóvivője.

A katasztrófavédelem arra kér mindenkit: figyeljék a meteorológiai szolgálat riasztásait, útnak indulás előtt tájékozódjanak az útviszonyokról, a viharos szélben kellő óvatossággal haladjanak. Ha pedig bajba jutott embert, sérült közművet látnak, jelezzék a 112-es telefonszámon.

Dóka Imre vasárnap délben azt is közölte: a szél Hévízen, a Kossuth Lajos utcában egy szálloda tetejét megrongálta, Érden, a Kálvin téren egy templom tetőszerkezetét, Kaposváron az Álmos vezér utcában lévő kollégium tetejét hat négyzetméteren megbontotta, a tűzoltók rögzítették a meglazult elemeket.

Komárom-Esztergom megyében Bana és Ács között a hófúvás félméteres torlaszokat emelt, több autós elakadt. Az M1-es autópályán Győrnél egy korhadt fa a leállósávra dőlt, a 33-as főúton Poroszlónál szintén egy útra borult nagy méretű fát kellett eltávolítaniuk a tűzoltóknak. A 48-as főúton Debrecennél harmincméteres kidőlt fa miatt kellett beavatkozni - tette hozzá az őrnagy.

A rendkívüli időjárás miatt elmaradt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program támogatásával szervezett Óváros téri piac Veszprémben, mert a viharos erejű szél vasárnap reggelre lerombolta a sátrakat - közölték a szervezők a program közösségi oldalán. Elmaradt a nagy szél miatt a bakonyi megyeszékhely vasárnaponkénti bolhapiaca, a "lengyel piac" is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában