Egyetértésben

2021.12.29. 21:01

Szakmai vezető: rugalmas keretek között szervezik az oltást a háziorvosoknál

Békássy Szabolcs azt mondta, nem cél egyetlen háziorvosi praxis megbírságolása sem.

A helyi adottságoknak megfelelően szervezik majd a háziorvosi praxisokban a hétvégi oltási napokat, rugalmas keretek között - mondta a háziorvosok országos kollegiális szakmai vezetője az M1 aktuális csatornán szerdán.

Békássy Szabolcs hozzátette: a szakmai szervezetektől és a háziorvosoktól több ellátásszervezési javaslat érkezett, hogy minél gördülékenyebben lehessen ezeket az oltási napokat megszervezni. Több szempontot kell figyelembe venni, így a vakcinakészlet-gazdálkodást, az adott praxishoz tartozók átoltottságát, a helyi infrastrukturális feltételeket, vagy azt, hol van helyettesítéssel ellátott vagy be nem töltött praxis - ismertette.

Ezeket a javaslatokat az országos oltási munkacsoport szerdai ülésén napirendre vették - tette hozzá

A szakember kiemelte, a háziorvosok pluszfinanszírozást kapnak a hétvégi oltási napokra.

A hétvégi oltási napokat nem vállaló háziorvosok bírságolásával kapcsolatban Békássy Szabolcs azt mondta, nem cél egyetlen háziorvosi praxis megbírságolása sem.

Ezekre a hétvégi oltási napokra előzetes regisztráció nélkül lehet menni.

Békássy Szabolcs beszélt arról is, hogy a háziorvosoknak meghatározó szerepük volt a koronavírus-járvány elleni védekezésben, ősszel az emlékeztető oltás 47 százalékát a háziorvosok adták be.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában