Botrányos megszólalások

2022.01.07. 17:03

Bruck Gábor: a CIA az ellenzék oldalán beavatkozhat a választásokba

Nyilvánosságra kerülnek olyan információk, aminek nem örül az, aki éppen hatalmon van - véli a balliberális körökben meghatározó kampánytanácsadó.

A 2010 előtti időkben balliberális körökben meghatározó – Demszky Gábornak és Medgyessy Péternek, legutóbb pedig Dobrev Klárának dolgozó – kampánytanácsadó, Bruck Gábor volt a Klubrádió szerda reggeli műsorának vendége, amelyben az április választásokról és ellenzéki esélyekről, kampányról beszélgettek – szúrta ki a Mandiner.

A lap az alábbi kijelentéseket emelte ki a tanácsadótól:

Jönnek az erdélyiek, oké, ők szerencsére csak listára szavazhatnak. Akárhogy nézem, jelent két mandátumot, ami sok. Nagyon sok. 

(23:25)

Gyenge az Orbán, nincs benne innováció. Üti őket az EU, még nem tudjuk, hogy belép-e Amerika  vagy sem, nem Trump az Amerika. Mondjuk az FBI vagy a CIA az Amerika ilyen esetben, tehát nem tudjuk. A környező országokban azért elég jó ritmusban csinálták. Az a gyanúm, de erről semmit nem tudok, hogy néznek, néznek, ha elég erős az ellenzék, akkor be fognak lépni. Nyilvánosságra kerülnek olyan információk, aminek nem örül az, aki éppen hatalmon van. Ebből szerintem sokat tudnak, az a kérdés, hogy használják vagy nem.

(24:18)

„A DK a legérettebb párt. […] Ha hat párt leül tárgyalni, akkor szeretjük, nem szeretjük, ott az osztályfőnök vagy az apuka a Gyurcsány.”

(35:12)

„Amíg mi nem nézünk szembe, hogy azt a bukást [2010] azért együtt hoztuk haza. Azért én annak idején sokszor ültem miniszterek szobájában, és azért a média elég szervilis volt. Úgy értem, hogy nem tudtam úgy kijönni egy minisztertől, hogy egy főszerkesztő éppen ne az előszobában ült volna. Ezt együtt raktuk össze, azon a fiún, Gyurcsányon verjük le azóta is. Én szerintem segítene, ha ezen túl tudnánk lépni.” 

(35:12)

Előzmények 

A portál felhívta a figyelmet arra, hogy Brucknak az elmúlt években már több botrányos megszólalása volt. 2020 áprilisában a Népszavában például azt írta, hogy a kormánypárti szavazók primitív krokodilagyúak, augusztusban pedig azt, hogy a tízmillió magyarból hétmillió tanulatlan, szegény, öreg vagy beteg. Idén júniusban a Magyar Narancsnak adott interjújában arról beszélt, hogy a miniszterelnök fárad és egyre többet hibázik, az előválasztáson indulók közül pedig Dobrevvel, Karácsonnyal és Jakabbal is le lehetne győzni a kormányfőt.

A teljes adást itt hallgathatja vissza:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában