Botrány

2022.01.25. 17:35

Márki-Zay reagált: nem kér bocsánatot

Azokra a propagandistákra mondta, hogy fogyatékos, akik hülyének tettetik magukat, de valójában gonoszak – írta meg a baloldal jelöltje.

Engem és az ellenzéket támadják szándékosan manipulált, félreértelmezett mondatokkal, de Miniferi, akivel a Fidesz teleplakátolta az országot, nem zavarja őket, pedig kis termetű honfitársainkat biztosan sérti – így reagált a bocsánatkérés helyett Márki-Zay Péter a Telexnek arra, hogy érdekvédelmi szervezetek, siket politikusok és a Magyar Paralimpiai Bizottság is elítélte vasárnapi kijelentését, melyben politikai ellenfeleire azt mondta, fogyatékosok. A baloldal miniszterelnök-jelöltje a baloldali portálnak egy hosszabb válaszlevelet küldött, melyből csak néhány mondatot publikáltak az internetes felületükön.

Az mindenesetre kiderült, hogy pontosan kikre is gondolt Márki-Zay, amikor azt mondta: „Elnézést kérek, de hogyha annyira fogyatékosok szegény fideszes propagandisták.” Írásos válaszában a baloldal jelöltje jelezte, hogy a fogyatékosokat tiszteli, akikre sértő megjegyzésként használta a fogyatékos kifejezést, azokat viszont nem.

A propagandistákat nem tisztelem, és ott azokról a hitvány propagandistákról volt szó, akik hülyének tettetik magukat, pedig nem hülyék, csak gonoszak

– fogalmazott. A Telexnek megküldött írásos reakciójában ezenkívül hosszan ír arról, hogy

Orbán Viktort a fideszes propagandisták tartják hatalmon a hazugságaikkal, a gyávaságukkal.

A fogyatékkal élőkről pedig azt írja a baloldali miniszterelnök-jelölt, hogy ők „a társadalomnak egy olyan csoportja, akik sokkal nagyobb figyelmet érdemelnek majd az új kormánytól, mint az Orbán-kormánytól kapnak, gondoljunk csak az otthoni ápolási díj megalázó mértékére”. Az elmúlt harminc évben egyébként Orbán Viktor kormányai emelték érdemben az ápolási díjakat. A pár évvel ezelőtt bevezetett gyermekek otthongondozási díja éppen idéntől már a minimálbér szintjére emelkedett.

A Telex rákérdezett Márki-Zaynál, hogy

tervezi-e a fogyatékosügyi szervezetek közleményben szorgalmazott bocsánatkérést az említett szervezetektől, illetve a fogyatékossággal élő emberektől, de a politikus erre a kérdésükre nem válaszolt.

Borítókép: Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke (k) és Karácsony Gergely főpolgármester (j) érkezik az Országház előtt tartott sajtótájékoztatójukra 2021. október 8-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában