Illegális migráció

2022.01.17. 16:48

Tűzharcot vívtak egy feltételezett embercsempésszel a magyar-osztrák határon

Rálőttek egy osztrák határőrre hétfő délelőtt a magyar-osztrák határon, a Szentpéterfa-Eberau határátkelőhely közvetlen közelében.

FRISS 18:25:

Az esetről részletes beszámolót tett közzé a Vaol.hu, a Vas megyei hírportál.

A teljes cikk ITT olvasható.

A Vaol.hu képgalériája pedig IDE kattintva tekinthető meg.

Illegális migránsokat fogtak Szentpéterfa határában, ami párhuzamosan történt a lövöldözős esettel. Ez a csapat egyenesen belefutott a rendőri készültségbe
Forrás: Cseh Gábor / Vas Népe

A burgenlandi hatóságok által megerősített osztrák lapértesülések szerint a feltételezett embercsempész által vezetett furgon áttört a határon, majd amikor a határőrizetet ellátó osztrák katonák megállították, kikerülte az ellenőrzést és Magyarország felé elmenekült. Közben a határon át rövid tűzharc alakult ki, amelynek során nem sérült meg senki.

Az MTI érdeklődésére a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense közölte: az osztrák hatóságok jelzésére a Terrorelhárítási Központ munkatársainak bevonásával jelentős erőket mozgósítottak az embercsempész elfogására, a kutatás azonban egyelőre nem vezetett eredményre.

Seffer Lilla hozzátette: a rendőrök délelőtt Szentpéterfán feltartóztattak egy ideiglenes magyar forgalmi rendszámmal ellátott gépjárművet, amelyet egy moldovai embercsempész vezetett és 14 magát szírnek mondó határsértőt szállított.

A két eset jelenlegi információik nem függ össze szorosabban - tette hozzá. Az embercsempészt őrizetbe vették és büntetőeljárást indítottak ellene, az illegális bevándorlókat pedig visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az MTI Szentpéterfáról származó értesülései szerint nagy erőket vonultatott fel a rendőrség, a TEK egységei páncélozott járművekkel vették körül délelőtt a volt határőrs épületét és drónt is bevetettek.

Borítókép: A fegyveres embercsempész ellen felvonó TEK Szentpéterfa határában / Vas Népe / Cseh Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában