Hungary Helps

2022.02.18. 15:35

Azbej Tristan: a Magyarországon tanuló keresztény fiatalok a remény hírnökei

A Magyarországon tanuló, üldözött keresztény közösségekből érkezett fiatalok a remény hírnökei - mondta a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára pénteken Budapesten.

Azbej Tristan a Hungary Helps ösztöndíjprogramjának keresztféléves évzáró ünnepségén kiemelte: az öt éve működő programmal a magyar kormány, a magyarországi egyházak és a magyar nép a szolidaritását, az összetartozását akarja kifejezni az üldözött keresztényekkel.

Azt mondta: a Magyarországon tanuló fiatalok történelmi hivatása, hogy az itt megszerzett tudással hazatérve saját közösségeik élesztői legyenek, és reményt vigyenek oda, ahol elkeseredés van.

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára, Budapest 3-as számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselőjelöltje arról beszélt: a Hungary Helps Program neve egyirányú kapcsolatra utal, amelyben valaki segít valakinek, valójában azonban az együttműködéssel Magyarország is értéket kap.

Borítókép: Azbej Tristan / Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában