Teljes az egység

2022.02.22. 18:25

Kovács Zoltán: álhír, hogy hazánk akadályozná a közös uniós álláspontot

Orbán Viktor miniszterelnök világosan elmondta: Magyarország részese a közös uniós álláspontnak - közölte az államtitkár.

A brit The Guardian és más lapok értesülése, miszerint Magyarország blokkolná a közös uniós álláspont kialakítását: ÁLHÍR. Orbán Viktor miniszterelnök világosan elmondta: Magyarország részese a közös uniós álláspontnak, a magas szintű és intenzív egyeztetések folyamatosak – ezt Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár közölte Twitter-bejegyzésében kedd délután, miután több liberális lapban is megjelent az álhír, miszerint Magyarország gátolja az uniós szankciók elfogadását Oroszországgal szemben - írja a Magyar Nemzet.

A teljes képhez tartozik, hogy az uniós külügyminiszterek e sorok írásakor döntenek az Ukrajna területi integritása miatt kilátásba helyezett, oroszellenes szankciókról.

Az EU vezetése pedig az utóbbi órákban többször nyomatékosította, hogy teljes az egység a közösségi álláspontot illetően.

Ezt legutóbb kedd délután, egy Ursula von der Leyen bizottsági, valamint Charles Michel tanácsi elnök által jegyzett sajtóközleményben jelentették ki. Arról, hogy az unió milyen szankciókat tervez, itt olvashat.

Borítókép: Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára az október 23-i ünnepi programokról tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2021. október 19-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában