Bántalmazási ügy

2022.02.04. 09:07

Újabb dokumentumok kerültek elő: Hadházy ki akarta zárni nevelt fia életéből az édesapát

Hosszú harcot vívott a kisfiáért az az édesapa, akinek elvált feleségét Hadházy Ákos vette el. Az akkor még állatorvosként dolgozó politikust a Bors birtokába került iratok szerint az édesapa azzal vádolta, hogy fizikailag és lelkileg terrorban tartja gyermekét, és ki akarja őt túrni a fia életéből.

Hadházy Ákos bántalmazza 4 éves nevelt  fiát – állította annak édesapja többször, következetesen – írja a Bors

Mint azt a lap korábban megírta, dokumentumok, egyes vallomások szerint  az édesapa szerint az akkor még állatorvosként dolgozó politikus többször is megverte gyermekét, a haját húzta, kicsavarta a lábát.

Különösen azután durvult el a helyzet, hogy megszületett Hadházy vér szerinti gyermeke – attól fogva a nevelt gyermek mostoha lett,

írta le többször is beadványaiban az édesapa, aki féltette gyermekét a nevelőapától, és úgy érezte, elvadítják tőle édesfiát. Persze tudjuk, milyen nehéz helyzet, amikor az elvált szülő életébe új társ lép, és a gyermek mostohaapát kap. Ez mindig nehéz, és nagy odafigyelést kíván a szülőktől, valamint az új társtól. Az édesapa beadványaiból az olvasható ki, hogy Hadházynak nem egykönnyen sikerült megbirkóznia ezzel az élethelyzettel, a nevelőapai szereppel.

 

„Gyermekem szavának hiszek”

„Volt nejem és a jelenlegi férje folyamatosan azon fáradoznak, hogy a gyermekkel kapcsolatos jogaimat minimálisra korlátozzák, véleményük szerint az én szerepemnek annyi kell, hogy legyen, hogy fizetem a tartásdíjat, és kéthetente elviszem hétvégére a gyermeket, ám mindezen kívül semmilyen módon nem szólhatok bele a gyermek életét érintő döntésekbe, óvodai rendezvényeken nem vehetek részt, a kapcsolattartások között telefonon sem érintkezhetek a gyermekemmel…. Továbbra is fenntartom azon állításomat, hogy gyermekem szavának hiszek, és fiamat fizikailag bántalmazták...” – írta az édesapa az egyik beadványában. 

Egy másik iratból az derül ki, hogy az édesapának Hadházy Ákos születésnapja miatt kellett lemondania arról, hogy kisfiával együtt legyen, pedig ez az ő kapcsolattartási ideje volt. A gyermeket „...egy állatorvosi klinikán szoktam átvenni, ahol a volt feleségem élettársa dolgozik, és éppen rendel…” – írta, vagyis Hadházy úgy vigyázott a négyéves kisfiúra, hogy közben dolgozott.

Forrás: borsonline.hu

 

„A volt nejem férje különböző fenyítési formákat alkalmaz”

A szeptemberi beadványok azonban már sokkal súlyosabb problémákról szólnak: a kisfiú arra panaszkodott, hogy nevelőapja, Hadházy megfélemlíti, édesanyja távollétében bántja, megveri. Szeptember 19-én az édesapa emiatt eljárást indított a Családvédelmi Szolgálatnál.

„...Gyermekem meg van félemlítve, s nem gondolom, hogy a testi fenyítés az egyetlen lehetséges módja egy gyermek megfegyelmezésének, s kimondottan aggódom amiatt, hogy a fiam nem érzi biztonságban magát abban a családban, amiben él, hiszen az édesanyja nem ad hitelt a szavainak, így nincs senki, aki a kisgyermeket megvédje. Zárójelben szeretném megjegyezni, hogy fiam elmondása szerint volt nejem férje a különböző testi fenyítési formákat főként akkor alkalmazza, ha az édesanya nincs otthon vagy nincs a közelben...” – írta beadványában az édesapa.

Szeptember 24-én ezt megerősítette: „...legutóbbi láthatásom alkalmával a fiam igen rossz lelkiállapotban volt, folyamatosan panaszkodott volt feleségem férjére, aki elmondása szerint mind fizikailag, mind érzelmileg megfélemlíti őt.”

A család életét Hadházy irányította, ez derül ki abból, hogy a kisfiú édesapja nehezményezte: „a gyermek édesanyja kizárólag a férje munkahelyi telefonszámát, illetve az állatklinika (a férj munkahelye) ügyeleti telefonszámát adta meg. Sajnos a férje viszont nem hajlandó szóba állni velem...”

Erre utal az is, hogy Hadházy felesége még a saját bankszámláját is megszüntette, nem lehetett tovább oda utalni a gyerektartást.

Forrás: borsonline.hu

 

Hadházy: Kontrollálom a szavaim, ha konfliktusunk támad – előtte nem?

Az soha nem tisztázódott, végül a kisfiú hol és hogyan sérült meg annyira, hogy három öltéssel kellett összevarrni a fejét. Mint arról tegnap beszámoltunk, a jegyzőkönyvek szerint az anya az édesapának először azt mondta: ugrált a gyerek az ágyon és leesett, így ütötte be a fejét, később a hatóságok előtt Hadházyval együtt már azt állították, hogy a horvátországi nyaralás első napján rohangált, akkor esett el, és vágta a fejét egy bútorba.

Mindenesetre volt konfliktus a gyerek és a nevelőapa között, ezt Hadházy Ákos is elismerte a gyámhatósági eljárás során, amikor úgy nyilatkozott: „...A feljelentés óta be kell vallani, hogy nem merek közelíteni felé (a gyermekről beszél, a szerk.), kontrollálom a szavaimat. Ha valami konfliktus támad kettőnk között, feleségemet kérem meg, hogy rendezze el...”

A kisfiú az édesapjának azt mesélte a fejsérüléséről, hogy a nevelőapja adott neki akkora pofont, hogy egy bútor adta a másikat, de a gyermeket soha nem hallgatták meg, és az esettel kapcsolatban hivatalos pszichológiai vizsgálat sem történt. De legalább Hadházy a továbbiakban visszafogta magát – ha lehet neki hinni...

Borítókép: Hadházy Ákos / Magyar Nemzet / Kurucz Árpád 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában