A hadsereg leendő főparancsnoka

2022.03.28. 15:28

A Magyar Honvédség vezetőivel találkozott Novák Katalin

Bemutatták a Magyar Honvédség vezetői Magyarország fegyveres védelmi tervét Novák Katalin megválasztott köztársasági elnöknek, aki májusi hivatalba lépése után a honvédség főparancsnoka lesz. Hivatalba lépését követően államfőként Novák Katalin lesz a hadsereg főparancsnoka.

 Novák Katalin hétfői Facebook-bejegyzése szerint Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka mutatta be neki az ország védelmi tervét.

Májusi köztársasági elnöki hivatalba lépésemet követően én leszek a Magyar Honvédség főparancsnoka. Ma bemutatta nekem az ország fegyveres védelmi tervét Dr. Benkő Tibor, honvédelmi miniszter és Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka. Nekünk, az ország vezetőinek az a feladatunk, hogy megőrizzük a békét és megvédjük a magyar embereket. 

 Ruszin-Szendi Romulusz a közmédiának nyilatkozva elmondta: a megválasztott köztársasági elnöknek jelentette, milyen feladatai, képességei vannak a honvédségnek.

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos feladatokról és tervekről is tájékoztatást adott Novák Katalinnak, és arról is beszámolt neki, hol vannak jelenleg bevetésen magyar katonák - tette hozzá, ismertetve: a déli határ mentén folyamatosan támogatják a rendőrség munkáját, és szövetségi kötelezettségeket teljesítve a világ több pontján jelen vannak.

Az Alaptörvény 9. cikk (2) bekezdése alapján a mindenkori köztársasági elnök tölti be a Magyar Honvédség főparancsnoki tisztségét: jelenleg Áder János az, májustól pedig Novák Katalin lesz. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában