Nocsak

2022.04.11. 21:41

Czeglédy Csaba: Karácsony elárulta az ellenzéket

A DK-s politikus szerint nem volt kormányváltó hangulat, ezért nem győzött a baloldal, Orbán Viktor pedig érti a magyarokat.

„Karácsony Gerely elárulta az ellenzéki közösséget azzal, hogy visszalépett, így nem tudhatjuk, végül ki nyerte volna meg a tavalyi előválasztás második fordulóját” – írta legújabb Facebook-posztjában a DK-s Czeglédy Csaba. A politikus – aki egyéni jelöltként Szombathelyen vereséget szenvedett fideszes ellenfelétől, húsz pontban foglalta össze véleményét - írja a Magyar Nemzet. 

Czeglédy Csaba kiemelte, hogy nem magányos farkasként küzdött, hanem a helyi ellenzéki közösség tagjaként, és külön megköszönte kampánystábja munkáját. Szerinte nem egyenlő és nem tisztességes versenyben kellett a Fidesz jelöltjeivel szemben helytállnia, mert egy „torz választási rendszerben” folyt a küzdelem, és „folyamatosan ömlött a propaganda”. A politikus kifejtette: saját felelősségét abban látja, hogy még többet kellett volna dolgoznia, illetve lelki teherként élte meg, hogy bűnözőnek titulálták.

Szerinte megdőlt az az elmélet, hogy össze lehet adni a négy évvel ezelőtti, különböző ellenzéki pártokra leadott szavazatokat. Hangsúlyozta: az is látszik, hogy a Jobbik volt szavazói nem kértek az alapvetően baloldali ellenzéki összefogásból, illetve nem kell tovább kiábrándult fideszes szavazókat keresni, mert nincsenek ilyenek. Hozzátette: ellenfelével a választások előtt másfél héttel még fej fej mellett haladtak, de a bizonytalanok végül a Fideszt választották.

Az előválasztásról Czeglédy azt írta hogy szükséges, innovatív és népszerű volt, a második fordulót pedig szerinte nem csalták el.

Karácsony Gergely elárulta az ellenzéki közösséget azzal, hogy visszalépett, így nem tudhatjuk, hogy végül ki nyerte volna meg a második fordulót, ha mind állva maradnak– jelentette ki, majd felhívta a figyelmet, ne hánytorgassák fel utólag Márki-Zay Péternek, hogy élt a lehetőséggel. A politikus szerint „Momentuma volt abban a pár hétben, nagy kár, hogy nem tudta tavasszal megismételni.”

Az a személyes teljesítménye volt, hogy előbb lenyomta Jakab Pétert, majd visszalépésre késztette Karácsonyt, majd legyőzte végül sajnos Dobrev Klárát – tette hozzá kiemelve, hogy „érzékelhetően népszerűvé vált abban a pár hétben, és tényleg főleg a fiatalok körében”.

Czeglédy szerint tény, hogy fiatalok nagyobb része az ellenzéket támogatta és „a Fidesz egyre inkább a munkásosztály pártja (is)”. Kiemelte: elfogadja, hogy Orbán Viktor érti a magyar embereket, akik „elhitték, a miniszterelnök megvédi a magyarokat”.

A DK-s politikus végül azt írta, nem volt kormányváltó hangulat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában