Nem változnak

2022.04.24. 08:35

Deutsch: a magyar baloldal változatlanul a háború pártján áll

A magyar baloldal változatlanul a háború pártján áll, azt kockáztatja, hogy Magyarország belesodródhat ebbe a szörnyű konfliktusba - mondta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) delegációjának vezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Deutsch Tamás az ellenzéki Tordai Bence ukrajnai fegyverszállításokat sürgető szavait magyarázva beszélt arról, hogy a baloldal háborúpárti.
   

Az EP-képviselő az interjúban beszélt arról is, hogy a magyar baloldalnak tudomásul kell vennie, a választópolgárok felállítottak a magunk mögött hagyott évtizedben olyan minimumokat, amelyeknek meg kell felelnie minden közéleti szereplőnek, politikai pártnak és közösségnek is.
   

Deutsch Tamás azt mondta: a közösségi médiában azért volt indokolt "kellő határozottsággal, tömörséggel, őszinteséggel és keménységgel" megfogalmaznia véleményét a magyar baloldal katasztrofális választási szerepléséről, mert lassan három hét telt el az országgyűlési választások óta, de láthatóan nem néznek szembe a történtekkel.
   

A kormánypárti politikus kiemelte: a közélet íratlan szabályai szerint minimálisan elvárható lenne, hogy ha a magyar választópolgárok "ilyen egyértelműen és világosan elutasítanak valakit", akkor a baloldali politikai pártok vezetői vállalják a felelősséget, azonban ők "fel sem ajánlották a lemondásukat".
   

A választások óta eltelt időszak annak bizonysága, hogy a baloldalon mindent változatlanul úgy akarnak folytatni, mint ahogy a saját politikai tevékenységüket április harmadikáig 

- közölte Deutsch Tamás.
   

Hozzátette: 

az elmúlt három hét azt is világossá tette, hogy "a magyar baloldal első számú vezetője, vezére Gyurcsány Ferenc".
   

Az elmúlt hetek Deutsch Tamás szerint arról is szóltak, hogy a történelmi vereséget szenvedő baloldal megszorító politikát követel a történelmi választási sikert elérő Fidesztől és KDNP-től, és nyilvánvalónak nevezte, hogy "az egyharmadnál is kisebb reprezentációval bíró" baloldal a parlamentben is a megszorítások politikáját akarja képviselni.
   

Azt például, hogy a "világban elszaladó" energiaárak miatt Magyarországon számolják fel a rezsicsökkentést - jelentette ki a nagyobbik kormánypárt EP-delegációjának vezetője, hangsúlyozva, hogy a rezsicsökkentést meg kell védeni.
   

Deutsch Tamás arra is kitért: mérgezi a magyar közéletet, a közbeszédet, ha a polgárok bizalmának kiérdemlése végett választásokon elinduló, közéleti szerepet vállaló emberek abban lelik örömüket, hogyan lehet aztán válogatott gorombaságokkal zaklatni, sértegetni, megbántani, lenézni a magyar polgárokat.
   

Kutya kötelességünk nemre, fajra, politikai véleményre való tekintet nélkül megvédeni a magyar választókat az ilyen megnyilatkozásokkal szemben 

- fogalmazott. Hozzátette: a sértegetések helyett érdemes lenne a magyar polgárok iránti tisztelet jegyében részt venni a magyar közéletben.
   

Deutsch Tamás megjegyezte: tiszteletben kell tartani, hogy Magyarországon élő, a valóságban létező érzés a hazaszeretet, a magyar választópolgárok fontosnak tartják, hogy mi az ország sorsa. Szuverénnek, önállónak szabadnak és függetlennek akarják megtartani hazájukat, erős, határozott a nemzeti kötelék a magyarok közt, és minden olyan politikai törekvés, amely ezt próbálja gyengíteni, az elutasításra talál - mutatott rá.
   

A Fidesz EP-delegációjának vezetője szerint "valamifajta kooperáció", a nagy nemzeti célok érdekében történő együttműködés kialakítható lenne egy kétharmadnál is nagyobb parlamenti többséggel bíró kormányerő és egy "egyharmados reprezentációval sem bíró" ellenzék között abban az esetben, ha ebben a nemzeti minimumban meg tudnának egyezni.
   

Azonban Deutsch Tamás úgy látja, hogy a nemzeti gondolat, a nemzeti elkötelezettség, a hazaszeretet ügye iránti fogékonyság nem jellemzi a magyar baloldalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában