Folytatódik a vita

2022.04.20. 23:02

Hidvéghi Balázs: az LMBTQ-aktivistáknak nincs helyük az iskolákban

A gyermekvédelem és az oktatás területén az EU nem rendelkezik hatáskörrel – szögezte le a fideszes képviselő a gyermekvédelmi törvényt kritizáló szakbizottságban.

– Az Európai Unió működése a hatáskörök megosztásán és a szerződések tiszteletben tartásán alapul. Vannak olyan területek, ahol a döntés kizárólag a tagállamokra tartozik, még ha az Európai Bizottságnak vagy az Európai Parlamentnek ez nem is tetszik – jelentette ki Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti képviselő az Európai Parlament állampolgári jogi (LIBE) szakbizottságában szerdán, amelyen a képviselők a magyarországi LMBTQ-személyek jogairól és a magyar gyermekvédelmi törvényről folytattak vitát. Hidvéghi nyomatékosította:

A gyermekvédelem és az oktatás területén az EU nem rendelkezik hatáskörrel.

A képviselő kifejtette, Magyarországon a felnőttek szabadon élik az életüket, beleértve a szexuális életüket, és úgy fejezhetik ki magukat, ahogyan csak akarják - írja a Magyar Nemzet. – Hazugság ennek az ellenkezőjét állítani – húzta alá felszólalásában Hidvéghi, majd hozzáfűzte:

„a magyar gyermekvédelmi törvény elleni támadások a valóságban a Magyarország elleni jól ismert ideológiai dzsihád részei”.

Kitért arra is: a magyar kormány álláspontja szerint az LMBTQ-aktivistáknak nincs helyük az iskolákban és óvodákban. Emlékeztetett továbbá, hogy ez a kérdés kiemelten fontos volt a választási kampányban, és egymás után negyedik alkalommal a magyarok elsöprő többséggel támogatták a Fideszt. 

A magyar választók üzenete egyértelmű: támogatják a kormány álláspontját, és elutasítják Brüsszel politikai beavatkozását olyan kérdésekben, amelyekben kizárólag Magyarországra tartoznak

– hangsúlyozta a képviselő. Hozzátette: „ebben az összefüggésben teljesen elfogadhatatlan, hogy az EU pénzügyi szankciókkal zsarolja a tagállamait azért, hogy saját ideológiáját és akaratát rájuk erőltesse. „Tehát, biztos úr, egyetért azzal, hogy a kormánypárt látványos választási győzelme után talán tiszteletben kellene tartani a magyar emberek akaratát, és abbahagyni ezt a politikai hajtóvadászatot?” – intézte a kérdést Didier Reynders uniós biztosnak, aki szerint hamarosan az EU Bíróságára kerülhet a magyar gyermekvédelmi törvény miatti jogvita

Borítókép: Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője sajtótájékoztatót tart a Képviselői Irodaházban 2020. december 16-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában