Választás 2022

2022.04.07. 14:37

Hosszú Katinka Orbán Viktornak üzent

Gratuláció a hatalmas sikerhez, ezúttal nem a háromszoros olimpiai bajnoknak, hanem éppen tőle.

Hivatalos Facebook- és Instagram-oldalain gratulált Hosszú Katinka Orbán Viktor miniszterelnöknek a kormánypártok választási győzelméhez – írja a Magyar Nemzet.

 

Hatalmas sikerről írt a háromszoros olimpiai bajnok úszónő, aki egész pontosan az alábbiakat tette közzé:

„…olyan érzés lehet, mint amikor nyert 400 vegyesen…” @orbanviktor Vasárnap estéről idézek, amikor volt szerencsém személyesen gratulálni Miniszterelnök úrnak a hatalmas győzelemhez!

 

Hosszú Katinka gratulációja azért járt, mert a Fidesz–KDNP újra kétharmados többséget szerzett a magyar parlamentben a vasárnap tartott országgyűlési választáson, így 2010 óta megszakítás nélkül folytathatja a kormányzást.

 

Tavaly nyáron, miután Hosszú Katinka sokak számára csalódást keltő teljesítménnyel érem nélkül maradt a tokiói olimpián, Orbán Viktor a sok támadást elszenvedett úszóklasszis védelmére kelt, s a Facebookon az alábbi megjegyzést tette:

Egyszer bajnok, mindig bajnok. Akinek a tiszteletére egy olimpián egyszer is fölvonták a nemzeti lobogót, mindig a mi hősünk marad.

Úgy tűnik, Hosszú nem felejtette el a nemes gesztust, s most ő gratulált a választási sikerhez.

 

A 32 éves sportoló 400 vegyesen aratta pályafutása leginkább emlékezetes sikereit, a 2016-os riói olimpián fantasztikus, mai napig élő világcsúccsal szerezte meg az aranyérmet az egyik legnehezebb számban. Az általa akkor elért 4:26,36 űridő egészen mostanáig utolérhetetlennek tűnt, de márciusban a mindössze 15 éves Summer McIntosh olyan időt úszott, ami alapján hosszú idő után veszélybe kerülhet Katinka rekordja. 2017 óta a kanadai tehetség az első nő, aki át tudta törni a négy perc harminc másodperces határt 400 vegyesen, a 4:29,12-es ideje minden idők harmadik legjobbja a számban.

 

Eközben Hosszú nem tett le arról, hogy sikerekben gazdagon folytassa a pályafutását, januárban bejelentette, legfőbb célja, hogy ő legyen az első úszó a világon, aki 100 érmet szerez a világversenyeken. Jelenleg 96 van neki, idén nyáron Budapest rendezi a világbajnokságot, Róma pedig az Eb-t, amelyeken megpróbálhatja elérni a bűvös számot. Ha sikerülne, újra ő fogadhatná a gratulációkat.

 

Borítóképünkön Hosszú Katinka. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában