"Folytassuk másképp!"

2022.04.20. 18:53

Lázár János munkamegbeszélésre hívta Márki-Zay Pétert

Az április 3-án hatodszor is egyéni országgyűlési képviselőnek megválasztott Lázár, aki 10 éven át vezette Hódmezővásárhelyet, megbeszélésre hívta a város jelenlegi polgármesterét.

Folytassuk másképp! Munkamegbeszélésre hívom Márki-Zay Pétert, a választókerület legnagyobb településének polgármesterét

– osztotta meg közösségi oldalán ma délután Lázár János.

Az április 3-án hatodszor is egyéni országgyűlési képviselőnek megválasztott egykori miniszter azt írta:

Hiszek abban, hogy a választás győztesének nem pusztán joga, hanem felelőssége is a béke és a konszolidáció érdekében cselekednie.

Szerinte Hódmezővásárhelynek többévnyi kampány után végre nyugalomra és fejlődésre van szüksége. „Éppen ezért nem sajtónyilvános kampányeseményre, hanem érdemi munkamegbeszélésre hívom a polgármestert. Kezdjünk új korszakot!” – zárta bejegyzését Lázár János.

Emlékezetes, hogy Márki-Zay Péter nemcsak a baloldali lista vezetőjeként, hanem egyéni országgyűlési képviselőjelöltként is súlyos vereséget szenvedett a két héttel ezelőtt megtartott országgyűlési választásokon. A Lázár Jánost kihívó hódmezővásárhelyi polgármester 6500 szavazattal maradt le a választókerületben, sőt még Hódmezővásárhelyen, a városban is többen szavaztak a Fidesz–KDNP jelöltjére.

Ezt egyébként Márki-Zay Péter megpróbálta elhazudni, hiszen utóbb a választókerületi lakosok által külképviseleteken leadott szavazatokat az egyik hódmezővásárhelyi szavazókör szavazatai közé keverték be, ami így átbillentette az arányt, azonban Hódmezővásárhely városból nem jelentkeztek annyian külképviseleti szavazásra összesen, amekkora Lázár előnye volt a helyben leadott szavazatok megszámolása után.

Lázár János 2002-től tíz éven keresztül vezette polgármesterként a Csongrád-Csanád megyei várost. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában