Értékelt az ellenzék jelöltje

2022.04.10. 20:54

Márki-Zay Péter a baloldali összefogásról: ez a modell megbukott

Minden hátrányát elszenvedtem ennek az összefogásnak 

– hangsúlyozta vasárnap esti, az országgyűlési választásokat értékelő videójában Márki-Zay Péter, hozzátéve: az összefogás modellje megbukott, ezért mostantól ellenállásra van szükség Orbán Viktor leváltásához – írja a Magyar Nemzet. A hatpárti összefogás bukott miniszterelnök-jelöltje szerint arra számítani lehetett, hogy a vereség után a szövetségből egyesek lelépnek, sőt 

az sem volt meglepő, hogy Gyurcsány Ferenc benne találta meg a választási kudarc felelősét.

 Mint mondta, ez a ködösítés és vádaskodás már az ellenzéki előválasztás során is ment, most pedig Gyurcsány közvélemény-kutatásokkal fogja majd beigazolni, hogy ő miben hibázott, hogy egy baloldali jelölt kellett volna és Dobrev Klárával nyertek volna.

A Fideszre és Orbán Viktor miniszterelnökre térve Hódmezővásárhely polgármestere kijelentette: a náci Németország is megirigyelte volna a Fidesz propagandagépezetét. Véleménye szerint Gyurcsány Ferenc és a gyurcsányozás, amivel szét tudták verni az ellenzéki egységet. Úgy vélte, a 12 éve tartó gyurcsányozás eredménye, hogy a jobboldalon sok szavazót elvesztettek. A választás kapcsán pedig közölte: nem április 3-án, hanem a Fidesz már előtte elcsalta azt.

Hódmezővásárhely polgármestere arról is beszámolt, hogy ígéretéhez híven pártot fog alapítani, a mostani javaslata pedig az lenne, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) alakuljon párttá, amely egy néppárt lenne. 

Ezt azonban majd az MMM dönti el – tette hozzá.

Márki-Zay szerint a jövőben ki kell találniuk, hogyan tudják meggyőzni az embereket, az agymosást semlegesíteni, az információkat eljuttatni vidékre, mivel az ellenzék eddig nem tudta megoldani.

– Kellenek a fiatalos módszerek, kellenek a fiatalok. Jelen kell lenni vidéken. Meg kell védeni a vidékieket – fogalmazott. Elmondása szerint „kocsmapartizánokra” van szükség, akik elmennek a kistelepülésekre beszélgetni az emberekkel, semlegesíteni az agymosás hatásait és elvinni nekik a híreket.

Kérdésre válaszolva az összefogás bukott miniszterelnök-jelöltje a gyermekvédelmi népszavazásról is beszélt. Márki-Zay kiemelte, megnyugtató, hogy a referendum eredménytelen lett, ugyanis annak kizárólag propaganda célja volt.

Borítókép: Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke beszédet mond a az Egységben Magyarországért eredményváró rendezvényén, a Városligeti Műjégpályán az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án (MTI/Illyés Tibor)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában