Stand Up for Ukraine

2022.04.10. 10:21

Orbán Viktor: Magyarországon továbbra is biztonságos menedékre talál mindenki (videó)

A kormány minden tőle telhetőt megtesz, hogy enyhítse a háború elől menekülők szenvedését – mondta a miniszterelnök.

Több mint 570 ezer menekült érkezett a háború kitörése óta Magyarországra. Rajtuk folyamatosan segítünk

– emelte ki a Orbán Viktor a Stand Up for Ukraine elnevezésű varsói jótékonysági eseményen küldött videóüzenetében, ahol több vezetőhöz hasonlóan a magyar miniszterelnök is bejelentkezett – írja a Magyar Nemzet.

 

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy minden ellátást megadnak a menekülőknek: többek között szállást, élelmiszert, ingyenes utazási lehetőséget és egészségügyi ellátást is.

 

Kifejtette: akik itt akarnak maradni, azoknak munkalehetőséget biztosítanak, a gyermekeiknek pedig biztosítják az ingyenes anyanyelvi oktatást.

– Sok ezer iskolás és óvodás kezdte meg a tanulmányait Magyarországon, ők ingyen étkezést is kapnak, naponta többször – emelte ki Orbán Viktor.

Szeretném biztosítani ukrán barátainkat, hogy Magyarországon továbbra is biztonságos menedékre talál mindenki, aki a háború elől menekül. A támogatási programjainkat folytatjuk, a menekültekről gondoskodunk, a szükséges pénzügyi forrásokat pedig magunk folyamatosan előteremtjük és biztosítjuk. Magyarország segít

– fejezte be üzenetét Orbán Viktor.

Sajtóhírek szerint a jótékonysági eseményen 10,1 milliárd eurónyi adomány gyűlt össze, egymilliárdot az EU ad Ukrajnának és a menekülthullámmal küzdő országoknak.

Borítóképünkön Orbán Viktor miniszterelnök. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában