Bűnlajstrom

2022.04.19. 13:53

Piros lapot mutatott fel Pécs baloldali polgármesterének Hoppál Péter

Percekig ismertette Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő a pécsi városházán a város baloldali polgármesterének bűnlajstromát. Péterffy Attila vezetési stílusát a baloldalon is sokan kritizálják a szivárványkoalíció állatorvosi lovának számító megyeszékhelyen.

– Ön becsapta a pécsieket! – mondta Hoppál Péter, Pécs és környékének április harmadikán újraválasztott fideszes országgyűlési képviselője Péterffy Attila polgármesternek a baranyai megyeszékhely városházi közgyűlésén kedden, írja a Magyar Nemzet.

Hoppál napirend előtti felszólalásában kifejtette, a pécsiek két és fél éve nézik, mit tesz a városért a 2019-ben megválasztott polgármester, de eddig csak az előző, fideszes városvezetés által megtervezett projektekkel reklámozta magát.

Mint ismert, Pécsett nemsokára átadják az új vásárcsarnokot, amelynek projektjét még az előző polgármester, a fideszes Páva Zsolt alatt indították el. Helyi képviselők kifogásolták is a napokban, hogy Péterffy Attila munkavédelmi sisakban fotózkodott az épülő vásárcsarnokban, mintha ő intézte volna el az új épület felhúzását.

– Ön civil városvezetést ígért, de folyamatosan a legvadabb politikai akciókkal szolgálja ki politikai tiszttartóját, Gyurcsány Ferencet – fogalmazott Hoppál Péter felszólalásában.

Az országgyűlési képviselő emlékeztetett, az előző városvezetésben csak kettő alpolgármester volt, míg jelenleg hármat fizetnek a pécsiek pénzéből.

– Hemzsegnek itt a közpénzből fizetett, láthatatlan munkavégzésű tanácsnokok. A városi cégek élére sok esetben politikai kinevezetteket ültetett, mesés fizetésemeléssel és prémiumfeltételekkel – sorolta tovább Hoppál.

A fideszes országgyűlési képviselő azt is megemlítette, hogy a polgármester 100 milliós nagyságrendben tömött ki közpénzzel ügyvédeket, akiknek az önkormányzati cégek átvilágítása a dolguk, és az, hogy elszámoltassák az előző városvezetést.

Fontos tudni, hogy az évek óta tartó átvilágításoknak máig semmilyen komolyabb eredménye nincs, elmarasztaló bírósági ítélet nem született, a feljelentések után sorra zárják le a nyomozásokat. Péterffy Attila emiatt nemrég a rendőrséget jelölte meg bűnbaknak, amikor úgy fogalmazott, a rendőrök a Fidesz érdekeit védik.

Hoppál Péter összevetette Péterffy Attila teljesítményét a pécsi baloldalon máig nagy tiszteletnek örvendő egykori szocialista polgármesterével, Toller Lászlóéval. Mint mondta, Páva Zsolt, és Toller László együttműködtek akár az ellentétes színű kormánnyal is a város érdekében, ahogy azt a szegedi Botka László vagy a miskolci baloldali polgármester is teszi jelenleg.

A fideszes országgyűlési képviselő felhívta rá a figyelmet, április harmadikán több pécsi szavazott a baloldal ellen, mint ahányan Péterffy Attilára voksoltak 2019-ben az önkormányzati választáson. Hoppál ezt úgy értelmezte, hogy a város polgárai ezzel a polgármester teljesítményét is értékelték. Beszéde végén ezért a városi polgárok véleményét tolmácsolva piros lapot mutatott fel a polgármesternek.

Mint ismert, Pécs a baloldali összefogás állatorvosi lova, a baranyai megyeszékhelyen ugyanis 2019-ben olyan városvezető koalíció állt fel, amely a DK-t a Momentumot, a Jobbikot, és az MSZP–Párbeszédet is sorai közt tudta. Péterffy Attila vezetési stílusa nemcsak Hoppál Péternek nem tetszik, hiszen azóta a várost irányító koalíció szétszakadt, a momentumosok és a korábbi DK-s alpolgármester, továbbá egy jobbikos képviselő is kiléptek már a frakciószövetségből.

Péterffy Attila ennek ellenére nem reagált érdemben Hoppál kritikáira, a polgármester a inkább azzal védekezett, hogy azt hangsúlyozta, április harmadikán nem polgármestert választottak a pécsiek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában