Szégyenteljes események

2022.05.09. 16:23

Botrány a Jobbik-kongresszuson: így tiltakozott a nemi erőszak ellen az áldozat élettársa

Címkék#Jobbik

Fantomszervezetek tucatjai támogatták Jakab újraválasztását.

A Borsonline információi szerint botrányosra sikeredett a Jobbik tisztújító kongresszusa, ahol a hivatalos adatok szerint 71 százalékos többséggel választották újra Jakab Pétert. Csakhogy míg két évvel ezelőtt 336, ma már csak 245 küldött képviselte a megfogyatkozott alapszervezeteket. Vagyis 91 Jobbik-alapszervezet egyszerűen felszámolta magát. De nem ez volt a legnagyobb botrány.

A 245 maradék alapszervezet több mint egyharmadát, 91-et az elmúlt hónapokban alapították, elsősorban Szabolcs-Szatmárban, méghozzá a nemi erőszak gyanújába keveredett Földi István aktív közreműködésével. Sokak szerint ez az igazi magyarázata annak, hogy Jakab Péter miért próbált az utolsó pillanatig „falazni” a botrányos nemi erőszakkal kapcsolatban. Egészen nyilvánvalóan fantomszervezetekről van szó, amelyek csakis azért léteznek, hogy bebiztosítsák Jakab Péter megingott elnöki székét. A Bors úgy tudja, hogy
Földi István valóságos „nagyüzemet” hozott létre, volt olyan hét, amikor négy-öt kamu alapszervezetet is létrehozott. Az ügyben felmerül az okirathamisítás gyanúja is.

További botrányokkal is szolgált a Jobbik nyilvánvalóan „történelmi” kongresszusa. Mielőtt az alelnököket megválasztották volna, Szilágyi György felment a pódiumra, és arra kérte párttársait, hogy ne szavazzanak rá, ugyanis „ilyen erkölcsi állapotban lévő politikusokkal”, mint Jakab Péter és Földi István, képtelen lenne együtt dolgozni. Ezt nem engedi meg a lelkiismerete. Mint korábban kiderült, az ő élettársa tett büntetőfeljelentést, miután egy jobbikos rendezvényen az egyik politikus megpróbálta megerőszakolni. Később több volt és jelenlegi jobbikos éppen a fantomszervezeteket létrehozó Földi Istvánt nevezte meg a nemi erőszak tetteseként.

Miközben Szilágyi György a beszédét mondta, Jakab Péter kabinetfőnöke és élettársa, „Mamuszos” Molnár Enikő karjelzésére a Földi István által létrehozott fantomszervezetek képviselői, mind a 91-en, kivonultak az ülésteremből.

Ugyancsak látványos kivonulást vezényelt Molnár Enikő, amikor Gyüre Csaba, a Jobbik korábbi parlamenti képviselője mondta volna el alelnöki programbeszédét.
Gyürét a Bors információi szerint azért próbálták megszégyeníteni, mert a nemi erőszak estéjén ő volt az, aki megmentette az áldozatot, rátörve az ajtót a nadrágját letoló Földi Istvánra.A meginduló rendőrségi eljárásban nyilvánvalóan ő lehet a koronatanú, így Molnár Enikő akciója akár egyfajta megfélemlítésként is értelmezhető.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Földi István és Jakab Péter (Facebook/Földi István)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában