Elismerés

2022.05.12. 16:13

Emmi: köszönet az ápolók áldozatos munkájáért!

A kormány megbecsüli az egészségügyi dolgozókat, ennek köszönhetően az ápolók társadalmi és anyagi megbecsülése is jelentősen nőtt.

A magyar ápolók nagyszerűen állnak helyt a mindennapi kórházi munkában, a betegségek leküzdésében, külön megbecsülés illeti őket a koronavírus-járvány alatt nyújtott ember feletti teljesítményükért és az oltások beadása során végzett munkájukért

– írta az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkársága az Ápolók nemzetközi napja alkalmából.

A közlemény kitér arra, hogy a kormány megbecsüli az egészségügyi dolgozókat, ennek köszönhetően az ápolók társadalmi és anyagi megbecsülése is jelentősen nőtt.

Az elmúlt években átfogó ápolói béremelési program zajlott, amelynek köszönhetően egy ápoló 2022-ben átlagosan a két és félszeresét keresi a béremelés előtti bérének, az ápolónak tanulók részére pedig pályaválasztást támogató ösztöndíjprogram indított a kormány – írták.

„Köszönet minden ápolónak, aki mások gyógyítását és segítését választotta hivatásának” – zárul a közlemény.

Fidesz: az ápolókat ma nagyobb megbecsülés illeti, mint a baloldal kormányzása idején

Az ápolókat ma nagyobb megbecsülés illeti, mint a baloldal kormányzása idején – közölte a Fidesz az ápolók nemzetközi napja alkalmából csütörtökön az MTI-vel.

A nagyobbik kormánypárt közleményében azt írta: minden ápolót megillet a köszönet áldozatos munkájáért és a világjárvány alatti helytállásáért.

Hangsúlyozták, hogy az ápolókat ma nagyobb megbecsülés illeti, mint a Gyurcsány-Bajnai-kormányzás idején, mert a Fidesz-KDNP kormány megbecsüli az egészségügyi dolgozókat, köztük az ápolók munkáját.

Ennek is köszönhető – tették hozzá –, hogy az elmúlt években jelentős ápolói béremelési programot hajtottak végre.

Borítókép: Védőfelszerelést viselő ápoló a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított központi intenzív osztályon a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban, Székesfehérváron 2021. április 28-án. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában