Illegális bevándorlás

2022.05.31. 15:42

Újabb magyar rendőri egység indul Észak-Macedóniába

Fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködnek az embercsempészek, valamint az illegális migránsok előállításában.

Az Észak-Macedóniába induló 72. magyar rendőri kontingens tagjait búcsúztatta Czukor Gergely alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Határrendészeti Főosztályának osztályvezetője kedden Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában. 

Az ORFK a rendőrség honlapján közölte: a magyar rendőrség elkötelezett abban, hogy az illegális migránsokat megakadályozza a Magyarországra, illetve az Európai Unió területére bejutásban. Ennek érdekében ajánlottak fel támogatást a nyugat-balkáni országok részére. 

A tájékoztatás szerint a magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködnek az embercsempészek, valamint az illegális migránsok előállításában. 

A 29 fős észak-macedón kontingensben szolgálatot teljesítő magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a fogadó ország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete mellett gyakorolják - tették hozzá. 

Azt írták: a magyar rendőrök nemcsak a határ közvetlen közelében szolgálnak majd, hanem a mélységi területeken levő utakon is. A kontingens terepjárókkal, kézi éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal, valamint mobil hőkamerával támogatja az érintett határszakasz védelmét - jelezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában